Jean-Claude uitgeroepen tot ‘West-Vlaamse Snor van het Jaar’

Tijdens de Brugse Mosselfeesten op de Vismarkt werd getogen Brusselaar Jean-Claude Ide uitgeroepen tot ‘West-Vlaamse Snor van het Jaar’. “Ik ben dagelijks toch wel een half uurtje bezig met de verzorging van mijn snor”, stelt de winnaar, die sinds enkele jaren in De Haan woont.

De West-Vlaamse Snorrenclub (WVSC) heeft al vele jaren haar vaste stek in café De Hollandse Vismijn aan de Vismarkt in Brugge. De club heeft er ook de beschikking over een vergaderzaaltje bij de zaak. Heel wat van de activiteiten die de club organiseert vinden dan ook in en nabij dit Brugse volkscafé plaats. Zoals de Brugse Mosselfeesten op de Vismarkt.

Mosselen of oesters

De Mosselfeesten, elke derde zondag van september, zijn een echte traditie geworden, maar door corona en een misverstand vorig jaar vonden ze drie opeenvolgende jaren niet plaats. Dit jaar stond er niets een nieuwe editie in de weg en na dat lange wachten kwamen er dan ook heel wat leden en sympathisanten van de snorrenclub afgezakt naar de Vismarkt voor een stevige, dampende portie mosselen of een bordje oesters. Zo kon ook de kas van de West-Vlaamse Snorrenclub, na veel wegvallende activiteiten en dus inkomsten, ook nog eens gespekt worden.

Nog zo’n traditie is dat tijdens de Brugse Mosselfeesten onder de leden ook de West-Vlaamse Snor van het Jaar wordt uitgeroepen. De winnaar hiervan moet uiteraard over een fraaie snor beschikken, maar ook inzet en verdiensten voor de snorrenclub spelen, op de achtergrond althans, mee. De derde plaats ging naar Piet Daelman, de tweede plaats naar Johan Keirsse.

Ook Brusselse titel

De winnaar, die zich dus West-Vlaamse Snor van het Jaar mag noemen, is Jean-Claude Ide (66). “Ik ben eigenlijk een geboren en getogen Brusselaar en heb eerder ook nog de prijs van Brusselse Snor van het Jaar gekregen. Maar sinds enige jaren woon ik in De Haan”, zegt de man, die veertig jaar actief was als vrachtwagenchauffeur. “Nu ben ik dus ook bij de West-Vlaamse Club aangesloten. De Brusselaars zijn wel iets uitbundiger, zowel qua karakter als qua vorm en omvang van hun snor. (lacht) Of ik veel tijd besteed aan de mijn snor? Ik ben dagelijks toch wel minstens een half uurtje bezig met de verzorging en het in de plooi leggen ervan. En voor feestelijke evenementen nog wel iets langer.” (PDV)

The post Jean-Claude uitgeroepen tot ‘West-Vlaamse Snor van het Jaar’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »