Hondenloopweide geopend in Sint-Pieters

In Sint-Pieters, ter hoogte van Park ter Poele, is woensdag een nieuwe hondenloopweide geopend. “Dit is de eerste hondenloopweide voor Sint-Pieters. Hiermee telt Brugge al zeven hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem en schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis

De nieuwe hondenloopweide werd gerealiseerd op een voormalige opslagplaats van de dienst Openbaar Domein en geïntegreerd in het bestaande park. “We besloten hier een hondenloopweide aan te leggen om tegemoet te komen aan de grote vraag die hiervoor bestaat in Brugge”, zegt schepen Mathijs Goderis. “De hondenloopweide is in totaal 2.600 m² groot. Op die manier kunnen alle inwoners hun honden hier volop laten ravotten.” (CGRA)

The post Hondenloopweide geopend in Sint-Pieters is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »