Harcha, msemen en tajine. De traditionele Marokkaanse keuken proef je bij La Creme

Sinds 1 juni vind je in de Kortrijksestraat, tegenover De Menenpoort Café, de Marokkaanse bistro La Creme van sympathieke Mohammed Kasmi (41). “Elke vrijdag kan je hier terecht voor heerlijke couscous.”

Mohammed woont in Rijsel en is afkomstig van Berkane, in het noorden van Marokko. Hij werkte negen jaar in textielbedrijf Vetex in Ingelmunster. “Toen het weekendwerk plots wegviel, heb ik mijn opties overlopen en koos ik voor een horecazaak. Met het beperkt aanbod van Marokkaanse restaurants is La Creme toch wel uniek in de streek. We zitten hier ook op een uitstekende locatie met veel passage en parkeermogelijkheden richting Heule of het Astridpark. Met een 150-tal plaatsen hebben we alleszins voldoende ruimte om iedereen te verwelkomen.”

“Ik wil hier een rustgevende sfeer creëren om eventjes te ontsnappen aan de drukte”

De inspiratie voor de naam haalde hij van Marrakesh. “Daar heb je ook een restaurant met dezelfde naam. Ik vond het leuk klinken”, vertelt Mohammed. “Ik wil hier een rustgevende sfeer creëren om eventjes te ontsnappen aan de drukte. Mijn cliënteel bestaat uit verschillende nationaliteiten en culturen. In de middag komen veel vrouwen voor het ontbijt, ’s avonds zijn er meer mannen. Misschien heeft de voetbal daar iets mee te maken (lacht).”

“Als voorgerecht hebben we twee soorten soep aan vijf euro: harira met kip en bissara op basis van erwten, beiden heel erg voedzaam”

Op de kaart staan tajines met kip of rund aan slechts 15 euro. Elke vrijdag serveert de vrouw van Mohammed, en tevens de chef-kok van de zaak, verse couscous. “Als voorgerecht hebben we twee soorten soep aan vijf euro: harira met kip en bissara op basis van erwten, beiden heel erg voedzaam. Zoals het hoort, steeds met brood, olijfolie, peper en zout. Als dessert kan je kiezen tussen Oosters gebak, taart of zelfgemaakte tiramisu. Daarnaast hebben we ook verschillende soorten smoothies en milkshakes.”

“Onze gerechten vallen alleszins in de smaak. MMA-vechter Keita Losene komt bijna elke dag”

Tussen 9 en 14 uur kan je ontbijten bij La Creme. “We hebben een klassiek ontbijt of “le baldi”, een traditioneel ontbijt met onder meer harcha (panbrood gemaakt van griesmeel), msemen (een Marokkaanse pannenkoek), traditionele koffie of thee en verse sinaasappelsap. Onze gerechten vallen alleszins in de smaak. MMA-vechter Keita Losene komt bijna elke dag en zijn vrouw Kedist Deltour, voormalig Miss België van 2021, genoot ook al van onze keuken.”

La Creme is elke dag open van 9 tot 23 uur.

The post Harcha, msemen en tajine. De traditionele Marokkaanse keuken proef je bij La Creme is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »