Hans Mommerency verlaat gemeenteraad van Staden

In Staden neemt oppositieraadslid Hans Mommerency (CD&V) ontslag uit de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door partijgenoot Rik Gevaert.

Hans Mommerency (57) begon zijn politieke carrière in 2000. Hij was toen 6 jaar OCMW-raadslid. Van 2006 tot 2012 was hij OCMW-voorzitter. “Van 2012 tot 2018 was ik in de gemeenteraad fractieleider voor CD&V”, weet Hans. In dezelfde periode zetelde hij ook als provincieraadslid. Hans wist voor deze legislatuur geen zitje in de gemeenteraad te bemachtigen. Eind november 2019 werd hij na het ontslag van Gerda Vertriest opnieuw lid van de gemeenteraad.

“Ik heb altijd gezegd dat ik maar 20 jaar aan politiek zou doen”, licht Hans zijn ontslag toe. “Het is uiteindelijk iets meer dan 20 jaar geworden. Ik vond het nu tijd om plaats te ruimen en niet te blijven zitten tot het eind van de legislatuur zodat mijn opvolger de kans krijgt om zich in te werken en zodat hij als mandataris naar de verkiezingen kan trekken”. Opvolger Rik Gevaert was eerder al gemeenteraadslid en was van 2010 tot 2012 schepen voor CD&V.

The post Hans Mommerency verlaat gemeenteraad van Staden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’

De Paardenstad mag zich de komende zes jaar met trots Kindvriendelijke Stad noemen. Na een lang en succesvol traject overhandigde de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens het bijzondere label aan het stadsbestuur.
The post Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Vrijdag 28 juni was voor Sabine Himpens (61) haar laatste schooldag in de Sint-Pieterschool in Oostkamp. Na 41 jaar lesgeven is het tijd voor een nieuwe fase in haar leven en een verdiend pensioen. Ze was koningin voor één dag en werd uitgezwaaid door meer dan 500 leerlingen.
The post Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »