Gunther De Pauw keert terug naar Basket Sijsele: “Nieuwe dynamiek in de club”

Acht jaar geleden hing Gunther De Pauw de schoenen aan de wilgen. Zijn laatste passes verstrooide hij in 2015 bij Basket Sijsele, dat sindsdien niet meer uit de nationale reeksen weg is geweest. Uitgerekend bij die ploeg keert De Pauw nu terug als coach en opvolger van Tibo T’Joncke.

“Hij stond al een tijdje op onze shortlist”, vertrouwde afscheidnemend voorzitter Yvan De Craemer ons onlangs nog toe. Dat mag nauwelijks verbazing wekken, want de kersverse Sijseelse hoofdcoach kan sinds 2015 mooie adelbrieven voorleggen.

“De jeugdspelers van toen zijn nu volwaardige seniors”

Bij Racing Brugge was hij er eerst verantwoordelijk voor om verschillende jeugdspelers klaar te stomen voor het grote werk en toen hij zelf One-coach werd, brak hij meteen de poort naar eerste landelijke open.

Nieuwe dynamiek

Ondertussen is De Pauw 43 jaar en staat hij zelf een beetje verrast over hoe de tijd voortschrijdt: “Er is uiteraard het totaal vernieuwde bestuur, met meerdere jonge mensen die voor nieuwe dynamiek zorgen. Maar daarnaast zijn de jeugdspelers van toen nu volwaardige seniors. Mijn jeugdige supporters die toen vanuit de tribune aanmoedigingen schreeuwden, zijn nu mijn fanionspelers. De enige met wie ik destijds nog samen op het terrein stond, is Tibo De Coessemaeker. Hij was toen een van de spilfiguren van het succesrijke jeugdbeleid bij Sijsele, verdween wel enkele jaren uit beeld met hardnekkige blessures, maar bouwt nu stevig aan de weg terug. Hij kan onze beste transfer worden”, lacht hij.

Rustig seizoen

Ook de programmabouwer is Sijsele gunstig gezind. Door een zaalprobleem werd de wedstrijd tegen Quaregnon omgewisseld, waardoor er drie opeenvolgende keren in eigen huis gespeeld mag worden. “Het lijken drie haalbare kaarten. Als we die wedstrijden winnen, zijn we meteen mee met het pak en mogen we op een rustig seizoen speculeren, zeker als iedereen fit en gezond blijft.” (MD)

Zaterdag 23 september om 20.15 uur: Sijsele One – Guco Lier Two.

The post Gunther De Pauw keert terug naar Basket Sijsele: “Nieuwe dynamiek in de club” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »