Gemiddeld 220 chauffeurs per dag negeren autoluw centrum in Blankenberge tijdens zomervakantie

Tijdens de maand juli werden er 7.500 inbreuken vastgesteld van voertuigen die door het autoluwe centrum van Blankenberge reden op momenten waarop dat niet mocht. In augustus kwam men uit op 6.018 overtredingen. De cijfers werden tijdens de gemeenteraad bekendgemaakt door burgemeester Björn Prasse (Open Vld) die daarmee antwoordde op een vraag van raadslid Sandy Buyschaert (CD&V).

Prasse voegde eraan toe dat de stad nog geen zicht heeft op het aantal vaststellingen voor automobilisten met buitenlandse nummerplaat. “Voor de inbreuken in juli werden er GAS-boetes voor een totaal bedrag van 185.000 euro uitgeschreven. Voor augustus zijn die cijfers nog niet gefinaliseerd.”

Eventueel bijkomende maatregelen

Buysschaert reageerde dat een gemiddelde van 200 overtreders per dag nog steeds vrij veel is in vergelijking met andere steden. “Ik hoop dat het lokaal bestuur een grondige evaluatie zal doen. Het moet altijd de bedoeling zijn dat er geen wagens in het autoluwe centrum rijden zodat er veiligheid is voor de wandelaars en fietsers. Het kan geen middel zijn om eenvoudig geld te verdienen. Misschien moet er overwogen worden om programmeerbare LED-borden te installeren zodat het nog duidelijker wordt voor de automobilisten.”

Prasse repliceerde dat de stad er alles moet aan doen om dat cijfer verder naar beneden te krijgen. “Er zal een evaluatie volgen en we gaan eventueel nog bijkomende maatregelen treffen.” (FVDB)

The post Gemiddeld 220 chauffeurs per dag negeren autoluw centrum in Blankenberge tijdens zomervakantie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »