Frederik Geldof staat voor vuurdoop in competitie met SKT Ieper

Na de bemoedigende prestatie in de bekercompetitie tegen eersteklasser Luik staat vrijdag de eerste competitiematch op het programma voor SKT Lions One. Coach Frederik Geldof (47) kijkt uit naar zijn debuut en mikt in de eerste fase van de competitie op een plek in de top vier.

Frederik Geldof neemt dit jaar de fakkel over van Bruce Minne als hoofdcoach bij SKT Lions One in Top Division One. “Ik ben tevreden over de voorbereiding en tijdens onze laatste grote test van afgelopen weekend hebben we een goeie prestatie neergezet”, zegt de Langemarkenaar, die in alle reeksen van derde provinciale tot tweede klasse coachte. “Tegen eersteklasser Luik konden we meer dan 34 minuten onze voet zetten naast die van hen. Daarna verhoogden ze de druk en uiteindelijk gaf de 74-96-einduitslag een vertekend beeld.”

De voorbije weken paste Frederik een resem nieuwe spelers in. “Er zijn vier nieuwkomers en met Ayman Abou El Enein en Thomas Delaplace stroomden er twee jongens van de B-ploeg door. Ik merk dat de mentaliteit bij de jongens heel goed zit. Als de wil er is, dan kan je al ver komen.”

Antwerp Giants Two

In de eerste fase van de competitie wil Frederik zich in de top-vier nestelen. “Er zijn twee ploegen weggevallen met Kortrijk en Melsele. Falco Gent en Oxaco komen erbij en dat zijn twee stevige opponenten. We zullen iedere week scherp voor de dag moeten komen”, aldus Frederik, die zijn taak als coach combineert met een job als vertegenwoordiger bij Lastek.

“Mijn eerste competitiematch heb ik als coach nog nooit verloren”

“Verder ondersteun ik mijn vrouw nog die een eigen bloemenwinkel heeft. Ik geef ook nog Basketfun in Ieper. De week is dus goed gevuld. Ik probeer de vrijdagavond thuis te zijn, maar deze week zal dat niet lukken, aangezien we vrijdagavond onze match tegen het jeugdige Antwerp Giants Two spelen. Daar verloren we vorig jaar, maar we konden hen in eigen huis wel verslaan. Ik heb mijn eerste competitiematch nog nooit verloren, hopelijk kan ik die traditie verderzetten”, zegt Frederik, die met Pascal Coudyzer een assistent heeft. “Hij is ook coach van de U18 en het is de bedoeling dat we de jonge talenten ook laten meetrainen en op termijn laten doorstromen. Ook met Fabrice Martin van de B-ploeg is er een uitstekende verstandhouding.” (API)

Vrijdag 22 september om 21 uur: Antwerp Giants Two SKT Ieper One.

The post Frederik Geldof staat voor vuurdoop in competitie met SKT Ieper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.
The post Ann

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »