Drie huizen onbewoonbaar na zware brand in Knokke-Heist

Woensdagmorgen rond 4 uur is op het Matrozenplein in Heist brand ontstaan in een rijhuis. De brandweer kwam massaal ter plaatse en trof er een zware uitslaande brand aan, die toen al overgeslagen was op de aanpalende leegstaande woningen van het huis waar de brand ontstond.

In de woning waar de brand begon, zou een vrouw wonen. Ze kon tijdig de woning verlaten en raakte niet gewond. De bewoners, een vijftiental, van de aanpalende huizen werden geëvacueerd en werden even verderop opgevangen. Het is nog onduidelijk wanneer ze terug in hun woning zullen kunnen. Bij de brand kwamen mogelijk ook asbestdeeltjes vrij.

Het parket stelde een branddeskundige aan om de oorzaak van de brand te onderzoeken. De brandweer zal nog een hele tijd moeten nablussen. Maar zeker is dat tenminste drie huizen verloren zijn door het vuur.

The post Drie huizen onbewoonbaar na zware brand in Knokke-Heist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »