Club-coach Deila start met ambitie aan Conference League: “Groepswinst is het doel”

Na vijf seizoenen op rij graaien in de vetpotten van de Champions League, treedt Club Brugge na de vierde plaats in de competitie vorig seizoen dit jaar voor de eerste keer aan in de Conference League. Na een op zich al lastige voorronde, kwam er met Besiktas, Lugano en de Noorse stuntploeg Bodo/Glimt een uitdagende groepsfase uit de bus.

De debatten in deze groep D worden donderdagavond geopend in het Jan Breydelstadion, met de thuiswedstrijd tegen Besiktas. “Ik ben al heel blij dat wij hier staan, want de kwalificaties waren lastig”, vertelde Club Brugge-coach Ronny Deila woensdag tijdens het persmoment.

In de Conference League is enkel de groepswinnaar zeker van rechtstreekse kwalificatie voor de achtste finales. De runner-up staat eerst nog voor een barrage tegenover een nummer drie uit de Europa League. De nummers drie en vier zijn onverbiddelijk uitgeschakeld. “Het doel is deze groep te winnen en zo door te gaan naar de volgende ronde”, aldus Deila, die nog niet al te ver vooruit wil blikken. “Het is een lange competitie en in februari staan de zaken er misschien helemaal anders voor. Nu concentreren we ons op de groepsfase, die al lastig is. Het komt erop aan deze te overleven. We zitten hier niet in de Champions League, maar je spreekt wel over tegenstanders van niveau, zoals Osasuna en Besiktas. Mits een beetje geluk is echter alles mogelijk in deze Conference League. Vorig jaar zaten er al Belgische teams bij de laatste acht en zij kwamen toch in de buurt van de halve finales.”

Eerste nederlaag

Besiktas is de nummer drie van vorig seizoen in de Turkse Süper Lig. Dit seizoen staan ze met zeven op twaalf voorlopig pas op de tiende plaats, maar dat is vooral omdat ze een wedstrijd minder op de teller hebben. Afgelopen weekend werd er zwaar verloren, met 3-0 op bezoek bij het Trabzonspor van Paul Onuachu, maar dat was wel pas de eerste nederlaag dit seizoen. In de Europese voorrondes gingen ze onder meer voorbij het Oekraïense Dinamo Kiev.

“Besiktas is een voetballende ploeg, technisch sterk en met veel individuele kwaliteiten”, nam Deila de tegenstander onder de loep. “Ze hebben fysiek sterke verdedigers en spelen met een spits die gevaarlijk is op voorzetten. Daarnaast zijn ze ook goed op stilstaande fases. Het komt erop aan een snelle balcirculatie te hebben om hen zo uit balans te brengen en kansen te creëren.”

The post Club-coach Deila start met ambitie aan Conference League: “Groepswinst is het doel” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »