Basisschool Heilige Familie in Izegem zwaait ‘Meneertje Goeiemorgen’ uit

Alle leerlingen, van kleuter tot zesde leerjaar van de Heilige Familieschool in Izegem, vormden woensdagmorgen een lange erehaag. Gemachtigd opzichter Hans Penners (60) nam afscheid van zijn taak en dat lieten de leerlingen niet zomaar gebeuren. “Ik was echt ontroerd”, bekent Hans.

Izegemnaar Hans Penners was negen jaar op post als gemachtigd opzichter aan de rotonde op het kruispunt van de Meensesteenweg met de Leenstraat, pal aan de Prizma basisschool Heilige Familie dus. Door omstandigheden moet ‘Meneertje Goeiemorgen’ nu echter afhaken. Maar dat lieten ze op de Bosmolens niet zomaar gebeuren…

“Ze noemden me altijd Meneertje Goeiemorgen”, lacht Hans. “Ik begroette de kindjes altijd vrolijk en met een kwinkslag. Op die manier kreeg ik mijn naam. Ik vond het belangrijk dat ze zich op hun gemak voelden. Ik zorgde voor een aangename overgang tussen afscheid van de ouders en de start van de schooldag.”

Veel warme momenten

Hans ging destijds aan de slag als gemachtigd opzichter op aanraden van een oud-collega en vriend. “Na een cursus kon ik dan ook effectief aan de slag. Altijd heb ik dit graag gedaan. We voelden ons ook opgenomen in het team van de school, hoewel er officieel eigenlijk geen link is. Daarom heb ik nog eens iedereen hartelijk bedankt voor de vele warme momenten die ik daar mocht meemaken.”

Het was ook wederzijds. Want als Hans zich op de zaterdagmarkt begeeft, gebeurt het dat een kind hem spontaan om de hals vliegt. “Andere kinderen herkennen me dan weer niet als ik mijn fluohejse niet draag en mijn bordje niet bij heb, maar dan vertellen de ouders wel wie ik ben en volgt alsnog een hartelijke begroeting.”

High five

Nadat hij door de lange erehaag heen was gestapt en werkelijk elk kind een ‘high five’ gaf, mocht Hans Penners op het podium klimmen. Daar werd nog een dansje voor hem opgevoerd, hield directeur Maxim een toespraak en ontving hij nog een geschenk.

“Ik werd overdonderd. Ik dacht dat enkele leerkrachten en een handvol kinderen afscheid zouden komen nemen, maar zo’n plechtigheid…” Hans wordt er even stil van. “Het was echt ontroerend. Ik kan alleen maar andere mensen aanraden ook zo’n taak uit te voeren, want er is wel nood aan opzichters. Vroeger waren we met drie op dat kruispunt, nu nog met twee. Tijdens de coronaperiode werd de leerlingen in- en uitstroom aangepast en waren er nog twee van doen. Maar ik hou er niets dan positieve ervaringen aan over, ik kan het iedereen aanraden. Het is een leuke bezigheid die voldoening geeft.” (MI)

The post Basisschool Heilige Familie in Izegem zwaait ‘Meneertje Goeiemorgen’ uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppy disks, oftewel, diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met

Lees meer »

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »