Anja ontmoet na 45 jaar haar buurjongen Frank Galan opnieuw: “Muziek van Julio Iglesias galmde tot in mijn kamer”

Anja Roef van eetcafé de Kunstemaecker in Steenkerke ontmoette na 45 jaar haar buurjongen uit Lede. Dat was niet minder dan Frank Galan, die ze had uitgenodigd om te komen zingen bij een Spaanse avond in Steenkerke.

Anja en Frank brachten hun jeugd samen door in Lede, waar ze naast elkaar woonden. De slaapkamermuur van Anja leunde aan deze van Frank, weet ze te vertellen. “Hij luisterde toen al met hoofdtelefoon naar muziek van Julio Iglesias, wat soms veel te luid door de kamer galmde, en waarop ik af en toe met mijn vuisten op de scheidingsmuur moest bonken, zodat Frank de muziek wat stiller te zetten.”

Foto’s jeugdjaren

Ze beleefden veel avonturen samen, vertelt Anja, tot Frank op 17-jarige leeftijd naar Tenerife trok. Per toeval kon ze terug contact opnemen met Frank en hem overhalen de paëlla-avond op te luisteren met een concert. Zo ontmoette Anja Frank na 45 jaar weer opnieuw in haar zaak in Steenkerke. “Mijn vader was fotograaf”, wilde Anja nog kwijt. “Hij maakte de cover van de eerste single van Frank. Die heb ik hem meegegeven, alsook nog vele foto’s van in onze jeugdjaren.”

Medley

Frank Galan zong een medley van bekende Engelse en Spaanse nummers. Het publiek ging uit de bol en Anja straalde en ging graag met haar buurjongen van toen op de foto. (JTV)

The post Anja ontmoet na 45 jaar haar buurjongen Frank Galan opnieuw: “Muziek van Julio Iglesias galmde tot in mijn kamer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

“Ze moeten excuses aanbieden”: Roemeense bondscoach emotioneel na gelijkspel tegen Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Twaalf koppels hernieuwen hun huwelijksgeloften in Oostendse Japanse Tuin: “Ons geheim? Elkaar blijven verrassen”

Op zaterdag 22 juni gaven veertien koppels elkaar in het bijzijn van vrienden en familie opnieuw het ja-woord in het prachtige decor van de Japanse Tuin. Eerder dit jaar bood Stad Oostende Oostendse huwelijksparen de kans om hun geloften te hernieuwen in een unieke locatie. “Ons vervelen? Helemaal niet! We genieten nog elke dag van elkaars gezelschap”, klinkt het bij

Lees meer »

Celine Vandycke (27) neemt afscheid van sociale kruidenier in Oudenburg: “Ik laat deze plek met klein hartje achter”

Donderdag 20 juni was de laatste werkdag van Celine Vandycke als coördinator van de sociale kruidenier Thope en maatschappelijk assistent bij het OCMW. Ze startte samen met diensthoofd Sabine Jacobs en Jos Desmeth van Sint-Vincentius in 2021 het nieuwe project Thope op. Dat kwam er in de plaats van de voedselbedeling.
The post Celine Vandycke (27) neemt afscheid van

Lees meer »

Waarom de nederlaag in de uitzwaaimatch geen toeval was: Engeland is vermoeid (maar hoe los je dat op?)

Engeland speelt hoog spel, vanavond in Gelsenkirchen. Double or quits. Met een zege ontwijken ze elke groepswinnaar tot de halve finale van het EK, een nederlaag of zelfs een gelijkspel gooit The Three Lions in de oceaan met de ‘big sharks’ (Duitsland, Portugal, Spanje, mogelijk zelfs België). Intussen zegt Gareth Southgate dat zijn spelers fysiek vermoeid zijn. Op zoek naar

Lees meer »

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »