Amerikaanse centrale bank verhoogt rentevoet niet, maar verwacht nog zeker twee verhogingen in komende maanden

De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft de belangrijkste rentevoet woensdag gehandhaafd op het huidige niveau, maar ze voorziet een verdere stijging tegen het einde van 2023 en een hoger dan verwacht niveau in 2024. Tegelijkertijd verwacht de Fed dat de groei van het bbp zal verdubbelen ten opzichte van de vorige prognose.

Meer krantenkoppen in België

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven ‘De Morgen’ en ‘De Standaard’ vandaag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »