Alec Segaert draagt Europese titel op aan betreurde Tijl De Decker: “Sterren voor een mooie ster”

Wielertalent Alec Segaert heeft woensdag zijn Europese tijdrittitel bij de U23-renners opgedragen aan de betreurde Tijl De Decker, een goeie vriend. “Ik hoop dat hij gekeken heeft, en trots op me is.”

Segaert wees op het huldigingspodium met de vinger richting hemel. Een veelzeggend gebaar richting De Decker, de leeftijds- en ploeggenoot van Segaert die vorige maand overleed na een trainingsongeluk. “Dit is een trui met sterren op. Voor een hele mooie ster die hier hopelijk ook naar gekeken heeft”, wees Segaert naar zijn Europese kampioenentrui. “Dit is een zege die ik aan Tijl wil opdragen. Normaal had hij hier de wegrit gereden, en hij keek er al keihard naar uit.”

Segaert vernam vorige maand het dramatische nieuws toen hij aan het koersen was in de Ronde van de Toekomst: “Een heel moeilijk moment, natuurlijk. Al heb ik direct beslist om verder te rijden. Dagen alleen op mijn kamer zitten, dat zou me ook niet helpen. Het was natuurlijk heel moeilijk om zoiets te verwerken. Dit is iets waar je nooit op voorbereid kan zijn. Maar ik had geluk met de juiste mensen rondom mij en in de ploeg (Lotto Dstny, red.).”

“We hebben een momentje georganiseerd op de service course van de ploeg, met de broer van Tijl erbij, Alfdan. Die deed dat fantastisch. Hij vertelde hoe het was gebeurd, kon vragen beantwoorden, samen hebben we herinneringen bovengehaald. Dat heeft me echt geholpen. Van verdriet is het vrij snel overgegaan naar een lach: denkend aan de mooie momenten die we samen hebben beleefd. Zoals Tijl dat zelf ook zou gewild hebben. Ik hoop dat hij hiernaar gekeken heeft, en trots is.”

The post Alec Segaert draagt Europese titel op aan betreurde Tijl De Decker: “Sterren voor een mooie ster” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »