Weer brand bij hoeve, die al deels vernield werd door brandstichting

Bij een Ieperse hoeve die deels heropgebouwd werd na de Eerste Wereldoorlog, werd maandagavond brand vastgesteld. Er loopt een onderzoek naar de omstandigheden nadat vijf jaar eerder al een 110 jaar oude schuur van de hoeve vernield werd door brandstichting.

Brandweer Westhoek moest maandagavond uitrukken naar een oude hoeve langs de Vlamertingestraat bij het Ieperse dorp Vlamertinge. Er was sprake van houtblokken die er zijn beginnen branden. Een 110 jaar oude schuur van de leegstaande hoeve werd vijf jaar geleden volledig vernield door een uitslaande brand. Volgens het parket, die toen een deskundige had aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken, was de brand aangestoken.

Ook nu voert het parket een onderzoek naar de recente brandhaard, die dit keer geen schade veroorzaakte. “Er is geen deskundige aangesteld, maar de brand wordt wel verder onderzocht”, stelt het parket, dat bevestigt dat de hoeve leegstaat. “Of ook deze brand opzettelijk werd aangestoken, maakt deel uit van het onderzoek. Er zijn nog geen verdachten in beeld.”

Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed duidt de hoeve sinds 2009 aan als vastgesteld bouwkundig erfgoed. Het agentschap omschrijft de site als een “deels herstelde, deels heropgebouwde hoeve met losse bestanddelen, gelegen middenin weilanden, in de nabijheid van de met populieren afgezoomde Kemmelbeek”. (TP)

The post Weer brand bij hoeve, die al deels vernield werd door brandstichting is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

“Bepaalde partijen willen op dezelfde boemeltrein stappen als waarop de federale formatie al zit”: Noël Slangen over de Vlaamse regeringsvorming

Crisis in de Vlaamse formatie: Vooruit duwt op de rem en ook bij CD&V verdwijnt stilaan de hoop op een snel akkoord. Wat is het nu éxact het probleem? Kunnen we nog een regering voor de lokale verkiezingen verwachten? Maar vooral: wat zijn de gevolgen van dit getreuzel voor ons als burger? Politiek watcher en HLN-columnist Noël Slangen legt uit.

Lees meer »

“Ik had nog klanten van het eerste uur”: Na maar liefst 43 jaar valt het doek over kapsalon Mia in Wervik

Kapsalon Mia in de drukke Geluwestraat was zaterdag voor de allerlaatste keer open. Mia Lecompte (63) gaat met welverdiend pensioen. Sedert begin april 1981 (!) was ze zelfstandig kapster. “Als meisje van 15 droomde ik van mijn eigen zaak”, zo begint de handgeschreven brief die Mia meegaf met elke klant. En dat waren er heel veel. Mia en haar echtgenoot

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »