Volgende fase dorpskernvernieuwing Reningelst van start

Na de Vlamertingseweg zijn deze morgen de wegenwerken gestart in de Baljuwstraat in Reningelst. Deze werken kaderen in de vernieuwing van de dorpskern.

Nadat net voor het bouwverlof het eerste gedeelte van de tweede fase van de dorpskernvernieuwing in Reningelst zo goed als voltooid werd, startte eind augustus fase 2.2A. in de Vlamertingseweg. Vanmorgen startte de aannemer nu ook de rioleringswerken in de Baljuwstraat. Eerst komt het gedeelte van de Kuiperstraat tot aan de Bettedreef aan de beurt, daarna het gedeelte tot aan de Sint-Pietersstraat.

In de Vlamertingseweg werd, na de aanleg van de rioleringen, al gestart met de huisaansluitingen. Het kruispunt met de Clyttesteenweg werd verder opgebroken voor de aanleg van een ondergronds pompstation.

Omleidingen

Het lokaal en doorgaand verkeer vanaf de dorpskern of komend vanuit Poperinge zal de voorziene omleidingen via de Ouderdomseweg moeten volgen. Tijdens de werken geldt er eenrichtingsverkeer in de Kriekstraat vanaf het voetbalveld tot aan de Ouderdomseweg en in de Pastoorstraat vanaf de Ouderdomseweg tot aan het kruispunt met de Kriekstraat, uitgezonderd voor fietsers en bromfietsers.

Verder ook eenrichtingsverkeer in de Diepestraat vanaf de Clyttesteenweg tot de Lokerseweg. Tussen de Vlamertingseweg en de Clyttesteenweg is er verkeer in twee richtingen mogelijk tot aan de laadkaaien van Boomkwekerij Bouton. Tussen de Lokerseweg en de Vlamertingseweg is er een omleiding voorzien via de Kwakkelstraat, Clyttesteenweg , Rozenhilstraat en de Kemmelseweg. In de Kwakkelstraat is er eenrichtingsverkeer vanaf de Lokerseweg. Ook vanaf de Clyttesteenweg tot aan het kruispunt met de Kemmelseweg geldt er in de Rozenhilstraat eenrichtingsverkeer, net als in de Kemmelseweg vanaf het kruispunt van de Rozenhilstraat tot aan de Vlamertingseweg.

Voor het fietsverkeer naar en van Poperinge wordt een omleiding voorzien via de Kuiperstraat – Disbos – Belfroidstraat – Sint-Pietersstraat.

De bussen van De Lijn volgen sinds 1 september ook de omleidingen. Dit betekent dat de bushaltes Reningelst Hoogte, Reningelst Hemelstraat (kruispunt Sint-Pietersstraat), Reningelst Robaartbeek tijdens de werken in de Baljuwstraat niet worden bediend. Ook de haltes ter hoogte van de Busseboomstraat/Keibilken en van de Singel worden niet bediend. Ter hoogte van de Pastoorstraat 3 werd door De Lijn een tijdelijke bushalte ingericht. (MB)

The post Volgende fase dorpskernvernieuwing Reningelst van start is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck (64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft

Lees meer »

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »