Vanaf nu kan je buiten tafelen bij Bistro Desanto: “Meer genieten van de lange zomers”

Sinds vorige week donderdag is Bistro Desanto in de Louis Verweestraat 1 opnieuw open na drie maanden verbouwingen. Het restaurant van Janique De Vlaminck (57) en Christophe Dejonghe (56) serveert nu ook haar traditioneel Franse gerechten op een nieuwe binnenkoer.

Christophe is geboren in de horeca. Datzelfde jaar, in 1967, starten zijn ouders sterrenrestaurant Carlton in Marke. “Ik heb altijd horeca gedaan. Van 1997 tot 2012 hadden we Bistro Desanto in Waregem. Janique kwam erbij in 2002. Toen dit prachtig herenhuis te koop stond, beslisten we terug te keren naar Kortrijk. Het was tijd voor iets nieuws.”

“Bistro Desanto werd te vaak geassocieerd met een winterrestaurant, daar wilden we vanaf”

Het restaurant nabij het President Rooseveltplein bouwde met haar maximum bezetting van twintig personen per shift een trouw cliënteel uit. Doorheen de jaren keerde steeds dezelfde bemerking terug. “De klanten misten een binnenterras. Voor de renovatie was dit een relatief donker restaurant. We hadden enkel twee ramen vooraan. Bistro Desanto werd te vaak geassocieerd met een winterrestaurant, daar wilden we vanaf. Zeker nu het mooie weer steeds langer duurt”, zegt Janique.

“Onze klanten kunnen eindelijk de chef in actie zien”

Op 1 juni start het koppel de werken. De bar en de keuken achteraan maken plaats voor een binnenkoer. De – nu halfopen – keuken werd, dankzij een kleine uitbreiding in het pand ernaast, geïnstalleerd linksachter, met als eyecatcher een nieuwe groene marmerlook bar. “Onze klanten kunnen eindelijk de chef in actie zien”, vertelt Janique. “Vooraan een terras plaatsen, leek ons geen aangename optie. Dan zou je echt op straat zitten, op kasseien.”

“Nu zijn er meer rustgevende kleuren en plaatsten we verschillenden hedendaagse kunstelementen”

Het terras oogt fris met een witte bakstenen wand en houten latjes aan de rechtergevel, maar ook binnen werden enkele zaken aangepast. “Het interieur was vroeger hoofdzakelijk zwartwit, nu zijn er meer rustgevende kleuren en plaatsten we verschillenden hedendaagse kunstelementen. We zijn beiden fan van kunst. Het beeld van de grote witte baby kreeg een prominentere plaats in de ruimte vooraan”, zegt Christophe. “We plaatsen ook overal nieuwe akoestische tapijten.”

De kaart met seizoengebonden en verse producten in traditionele bereidingen blijft ongewijzigd, maar zal in de zomer uitbreiden met enkele frisse gerechten. Bistro Desanto is open van 11.30 tot 14.30 uur en van 18.30 tot 21.30 uur. Gesloten op maandag, donderdagmiddag en zondag.

The post Vanaf nu kan je buiten tafelen bij Bistro Desanto: “Meer genieten van de lange zomers” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »