Stad Roeselare gaat tijdens Week van de Smaak op zoek naar de beste hutsepot

Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november pakt ook Roeselare uit met de Week van de Smaak. Foodies vinden hun gading in een gastronomische belevingswandeling, creatief koken voor kinderen of workshops met bekende en minder bekende chefs.

“De Week van de Smaak is een hoogmis van de voeding”, steekt burgemeester Kris Declercq van wal. “Het steekt Roeselare als hoofdstad van Vallei van de Voeding in een ‘deluxe versie’, met een heel rijk programma. Een week lang kan iedereen volop proeven van wat onze streek aan lekkers te bieden heeft.”

Verleden jaar maakte Annelies Meseure het beste stoofvlees van Roeselare en mocht zich daarmee de allereerste Smaakmaker #VANRSL noemen. Dit jaar wordt de nieuwe smaakmaker van Roeselare diegene die de beste hutsepot maakt . Voorzitter van de jury wordt GaultMillau-chef Michael Decruw van restaurant D’Hofstee en uiteraard krijgt ook Annelies Meseure een plaats in de jury. Wie wil meedingen naar de titel van Smaakmaker #VANRSL kan zich kandidaat stellen via het online inschrijfformulier op www.visitroeselare.be/smaakmaker. Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 1 oktober.

Belevingswandeling

Maar er valt veel meer te beleven tijden de Week van de Smaak in Roeselare. Zo is er op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 november een culinaire belevingswandeling De Achterkeuken. Tijdens die wandeling ontdek je verborgen plekjes in Krottegem en proef je hier en daar van gastronomische gerechtjes. Er zijn ook kookworkshops met tv-chef Loïc Van Impe, met kookboekauteur Annet Daems en lokale fijnproevers zoals traiteur Greek Lab, The Taste en Kris Goegebeur.

In Taste & See kunnen bezoekers kennis maken met voedingsgerelateerde bedrijven in de Vallei van de Voeding, er komt een High Tea op zaterdag 4 november in de shoppingstraten en met Eau Revoir kan men genieten van visuele poëzie aan de Kleine Bassin van 3 tot 5 november. CREO verrast met een workshop foodfotografie en een proefwandeling in Roeselare voor anderstalige nieuwkomers. ARhus pakt op zaterdag 4 november uit met een Moortdinee.

Ook kinderen komen aan hun trekken met verschillende workshops op maat tijdens de Week van de Smaak 2023. Alle info op www.visitroeselare.be.

The post Stad Roeselare gaat tijdens Week van de Smaak op zoek naar de beste hutsepot is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »