Siegfried Bracke sleept PVDA en Het Nieuwsblad voor de rechter in zaak pensioenbonus

Ex-kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) beschuldigt de krant Het Nieuwsblad en PVDA van laster en eerroof. Hij trekt naar de rechter om een schadevergoeding te eisen van de krant en wil dat PVDA een petitie over "graaipensioenen" offline haalt. Bracke start ook een juridische procedure om zijn stopgezette maandelijkse pensioenbonus toch uitbetaald te krijgen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Meer krantenkoppen in België

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »