Politie bestempelt match Club Brugge-Besiktas als risicowedstrijd en wil herhaling van rellen in 2015 voorkomen

De politie bestempelt de match van Club Brugge tegen het Turkse Besiktas van donderdagavond 21 september in het kader van de Europa Conference League als een ‘risicowedstrijd’. Het Brugs stadsbestuur treft extra veiligheidsmaatregelen in en rond het Jan Breydelstadion, maar ook in de Brugse uitgaansbuurten, gezien de eerdere confrontatie in 2015 resulteerde in heel wat incidenten en rellen, waarbij ook politiemensen gewond raakten.

Het bezoekersvak in het Jan Breydelstadion met 1500 plaatsen is helemaal uitverkocht voor de match tussen Club Brugge en Besiktas donderdagavond 21 september. “Dat is geen verrassing want de Turkse supporters zakken naar goede gewoonte af uit verschillende hoeken richting Brugge om deze wedstrijd binnen de UEFA Conference League live bij te wonen”, zegt Lien Depoorter, woordvoerder van politie Brugge.

Het grootste aantal Turkse fans is afkomstig uit België en onze buurlanden en reist met eigen vervoer of trein . Een combiregeling waarbij de bezoekende supporters naar het stadion worden gebracht, is daarom niet mogelijk.

Rellen

“Op 12 maart 2015 stonden beide clubs ook al eens tegenover elkaar. Een wedstrijd die toen helaas uitmondde in diverse incidenten, rellen en gevechten. Enkele politiemensen raakten hierbij gekwetst. Logisch dus dat we deze match als ‘hoog risico’ beschouwen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Via een besluit van de Brugse burgemeester worden er extra maatregelen getroffen. Zo is het van donderdag 21 september om 13 uur tot vrijdag 22 september om 2 uur verboden om in publieke drank- en eetgelegenheden en handelszaken binnen een straal van 1000 meter van het Jan Breydelstadion, eender welk soort drank in glazen recipiënten te schenken.

Er is in dezelfde tijdsspanne ook een glasverbod voor de uitgaansbuurt in de binnenstad. Een regel die normaal alleen geldt vanaf donderdagavond 22 uur tot zondag 8 uur, maar die voor deze match nu al vroeger in werking treedt. Bovendien geldt het glasverbod ook in heel wat aanpalende straten in hartje Brugge. Het glasverbod wordt dus uitgebreid in tijd en ruimte.

Vuurwerk

Het is bovendien ook verboden in het bezit te zijn of gebruik te maken van pyrotechnische middelen bestemd om rook, vuur, licht of lawaai te maken op het hele Brugse grondgebied. Dat verbod gaat al een dag eerder, op woensdag 20 september, van kracht. Er worden blijkbaar al Turkse supporters in Brugge verwacht daags voor de Europese wedstrijd.

Supporters van Besiktas die geen geldig ticket op zak hebben voor de wedstrijd, mogen zich niet in de buurt van het treinstation vertonen. Ook wie als aanhanger van de Turkse club zonder voetbalticket opduikt in de Brugse binnenstad, in Sint-Andries en Sint-Michiels kan bestuurlijk aangehouden worden. Deze maatregel geldt vanaf donderdag 13 uur tot het einde van de wedstrijd.

Shuttlebussen

“De supporters zullen zoals bij andere Europese wedstrijden aangespoord worden om met shuttlebussen vanuit de binnenstad richting stadion te trekken”, vervolgt Lien Depoorter. “Meestal worden de supporters op de bezoekersparking gedropt. Maar om een stormtoeloop te vermijden en de bezoekers ‘gefaseerd’ richting het uitvak te loodsen, bestaat de kans dat ze iets verderop van de bus afstappen en toch een klein eindje te voet gaan via Ter Straten.”

“Er worden alvast extra vuilniscontainers en toiletten geplaatst om de overlast voor de buurt te beperken. De bewoners daar kregen trouwens al een brief in de bus en werden aangeraden om zelf ook extra waakzaam te zijn”, aldus de woordvoerder van de lokale politie Brugge.

The post Politie bestempelt match Club Brugge-Besiktas als risicowedstrijd en wil herhaling van rellen in 2015 voorkomen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »