PERPLX brengt uniek circusfestival naar Kortrijk op 6, 7 en 8 oktober

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober gaat de vierde editie van VITRINE PERPLX door in de zalen van Budascoop en Unie der Zorgelozen. Het uniek circusfestival van jonge, (inter)nationale makers brengt in totaal tien voorstellingen.

PERPLX is één van de vier erkende circuswerkplaatsen binnen Vlaanderen en focust zich specifiek op jonge makers die aan het begin staan van hun carrière. PERPLX ondersteunt hen met residenties en artistiek advies, alsook financieel. De vierde editie van circusfestival VITRINE PERPLX strijkt binnenkort neer in Kortrijk. “We brengen een verrassend en uniek (inter)nationaal programma”, zegt artistiek coördinator Aukelyn Allary. “Er staan maar liefst twee avant-premières en zeven premières gepland van de tien voorstellingen die dat weekend spelen.”

Het weekend begint op vrijdag 7 oktober met twee gekende namen. Circumstances, een circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke, brengt de ontroerende en hoopvolle voorstelling ‘GLORIOUS BODIES’. Zinzi & Evertjan sluiten de avond af met de intieme voorstelling ‘Proof of Insanity’.

“La Campistany brengt een humoristische ode aan lichaamshaar. Het is één van de pregeselecteerde projecten van het Europees circuslabel Circusnext van 2023”

Zaterdag 8 oktober staan vijf voorstellingen gepland. La Campistany brengt een humoristische ode aan lichaamshaar. “Haar eerste project viel alvast bij de Europese collega’s in de smaak, het is namelijk één van de pregeselecteerde projecten van het Europees circuslabel Circusnext van 2023”, licht Aukelyn toe. Tobi & Finn tonen hun jongleerkunsten in de voorstelling ‘Syncopate’.

“Compagnie Pilolabo brengt een visueel sterke voorstelling op het snijpunt tussen ballet, acrobatie, hedendaagse dans en danstheater. De vierde voorstelling is van Framing Effekt en bestaat uit vier performers die allemaal uit een ander land komen, een andere moedertaal spreken en allemaal een andere circusdiscipline beheersen.” Callebaut & De Broeck brengen muziek en circus samen in een poëtische voorstelling.

“Samuel Bey gaat aan de slag met de baksteen. Van begin tot het einde slingert er spanning tussen de artiest, de stenen, de zwaartekracht en het publiek”

“Afsluiten doen we op zondag 9 oktober met drie voorstellingen. Grensgeval en Aifoon bijten de spits af met het sluitstuk van hun drieluik waar ze een versteende acrobaat laten bewegen met dansend beton. Samuel Bey gaat aan de slag met de baksteen. Van begin tot het einde slingert er spanning tussen de artiest, de stenen, de zwaartekracht en het publiek.” Lily & Janick sluiten de vierde editie van het festival af met een unieke voorstelling met spiegels als decor.

Meer informatie en tickets op www.perplx.be.

The post PERPLX brengt uniek circusfestival naar Kortrijk op 6, 7 en 8 oktober is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »