Oostendenaar riskeert maand cel voor vernieling slagboom Churchill-parking: “Ik sloeg in paniek”

Een 35-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse strafrechtbank een maand cel en 800 euro boete voor vernieling van een slagboom. J.C. had een opmerkelijke uitleg voor de feiten.

Op 18 september vorig jaar wou J.C. met zijn wagen de Churchill-parking langs de Natiënkaai in Oostende verlaten. Op camerabeelden was te zien hoe hij stil bleef staan voor een gesloten slagboom. “De beklaagde stapte uit en plooide de slagboom helemaal over zodat hij verder kon rijden”, aldus de procureur.

De politie kon de man identificeren op basis van zijn nummerplaat. “Ik sloeg in paniek, want ik had mijn auto de volgende dag nodig”, verklaarde hij tijdens zijn verhoor. Of de slagboom defect was of J.C. niet wou betalen, is niet duidelijk. Hij kwam dinsdag niet opdagen voor zijn proces.

Het herstel van de slagboom kostte 510 euro. Daarvan zou J.C. al een deel hebben vergoed. De rechtbank doet uitspraak op 17 oktober. (AFr)

The post Oostendenaar riskeert maand cel voor vernieling slagboom Churchill-parking: “Ik sloeg in paniek” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Temptation’ Megan stelt haar nieuwe vriend Oliver voor: “Zijn eerste relatie, maar hij is op alle vlakken perfect”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Mark Rutte officieel benoemd tot nieuwe NAVO-baas

Uittredend Nederlands premier Mark Rutte is officieel benoemd als de volgende secretaris-generaal van de NAVO. De Nederlander volgt op 1 oktober Jens Stoltenberg op aan het hoofd van het westerse militaire bondgenootschap, laat de NAVO weten.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

“Gevaar voor tornado’s, hagel en zware regenval”: vrees voor extreem slecht weer tijdens Duitsland-Denemarken zaterdagavond

Duitsland speelt als thuisland de tweede achtste finale op dit EK voetbal in Dortmund, waar zware onweders worden voorspeld. Het is nog af te wachten in welke mate het gaat regenen of zelfs hagelen, maar apocalyptische beelden zagen we in het Signal Iduna Park al op de eerste speeldag voor Turkije – Georgië. Duitsland plaatste zich als groepswinnaar in de

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Deze BV’s grijpen opnieuw naast deelname aan ‘Tien om te zien’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »