Oostendenaar die kin Aaron (24) middendoor sloeg hoeft niet naar de cel, maar toch is slachtoffer opgelucht: “Dat hij niet vrijuit gaat is voor mij belangrijker”

De 23-jarige Oostendenaar die ruim vier jaar geleden de kin van Aaron Vandenbussche (24) middendoor sloeg tijdens een feestje in Oostende, krijgt zes maanden celstraf met uitstel. Hij hoeft dus niet naar de cel, maar toch reageert het slachtoffer opgelucht. “Het voornaamste is dat hij niet vrijuit gaat”, zegt de Oostduinkerkenaar. Dader D.V. is de feiten altijd blijven ontkennen.

Op 23 februari 2019 zette Aaron Vandenbussche samen met vrienden de bloemetjes buiten op een feestje in café De Wedergeboorte in Lombardsijde. Op dansvloer kwam hij tussenbeide in een vechtpartij, maar terwijl hij een van de kemphanen achteruit trok, werd hij op laffe wijze langs achteren aangevallen. De Oostduinkerkenaar kreeg een keiharde vuistslag op op zijn kin, die middendoor brak.

Op basis van camerabeelden werd Oostendenaar D.V. (23) als verdachte geïdentificeerd. Twee getuigen wezen hem aan als de man die de vuistslag uitdeelde. “Op de beelden is zelfs te zien hoe hij buiten nog eens trots met een zwaaibeweging toont hoe goed hij mijn cliënt wel mee had”, pleitte Kristiaan Vandenbussche, de advocaat van het slachtoffer.

D.V. zelf waste de handen in onschuld. “Mijn cliënt was niet eens op dat feestje”, pleitte meester Jan Dekersgieter. “En het openbaar ministerie wou hem aanvankelijk zelfs buiten vervolging stellen omdat er te veel twijfel was. Die camerabeelden zijn heel onduidelijk.” De rechtbank zag dat evenwel anders en veroordeelde de jongeman, die eerder al twee keer veroordeeld werd voor drugs, tot zes maanden celstraf met uitstel.

Schadevergoeding

Aaron kreeg? ruim 10.000 euro voorlopige schadevergoeding toegekend. De gevolgen van de slag zijn voor de jongeman dan ook bijzonder zwaar. Hij moet de rest van zijn leven verder met een titanium plaat in het gezicht. “Vroeger ging ik wekelijks karten, maar dat lukt nu niet meer aangezien ik geen helm kan dragen”, zucht hij. “En zaalvoetbal zit er ook niet meer in, want ik mag geen kopbal geven. Naar grote manifestaties, zoals een voetbalwedstrijd, ga ik niet meer.”

Hoewel zijn aanvaller niet naar de gevangenis moet, reageert Aaron opgelucht op de uitspraak. “Het voornaamste is dat hij schuldig werd bevonden en dus niet vrijuit gaat”, zegt hij. “Gelukkig zal hij ook de toekomstige kosten moeten vergoeden. Binnenkort moet ik immers nog twee implantaten krijgen.” (AFr)

The post Oostendenaar die kin Aaron (24) middendoor sloeg hoeft niet naar de cel, maar toch is slachtoffer opgelucht: “Dat hij niet vrijuit gaat is voor mij belangrijker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »