Oekraïense oorlogsvluchteling riskeert anderhalf jaar cel voor inbraak in Knokse Aldi: “Ik hield een feestje, maar de drank was op”

Een 33-jarige Oekraïner riskeert voor de Brugse rechtbank anderhalf jaar cel voor diefstal en inbraak in Knokke-Heist. Zijn vrouw zit mee in de beklaagdenbank en riskeert zes maanden cel.

Op 28 december vorig jaar werd Ruslan K. op heterdaad betrapt terwijl hij werkmateriaal aan het stelen was uit een bergruimte naast een woning in Knokke-Heist. Zijn partner Yuliia H. (22) werd verderop aan een bushalte staande gehouden. Hoewel ze de buit bij zich had beweerde ze niets van de diefstal af te weten. “Haar vriend had die spullen gewoon bij haar afgezet”, pleitte haar advocaat.

In de nacht van 3 juni liep Ruslan K. nogmaals tegen de lamp, deze keer tijdens een inbraak in een Knokse Aldi-supermarkt. Een bewakingsagent betrapte hem rond 4 uur met twee flessen Martini Bellini, een fles Pineau des Charentes en een hogedrukreiniger. Hij had ook inbrekersmateriaal bij. “De beklaagde gaf een valse Poolse identiteit op, maar vergat dat hij al gekend was sinds de eerdere feiten”, sneerde de procureur.

Yuliia H. riskeert zes maanden cel, maar vraagt zelf de vrijspraak. Ruslan K. kijkt aan tegen anderhalf jaar cel. De man had een opmerkelijke uitleg voor de feiten bij Aldi. “Ik had vrienden op bezoek voor een feestje maar de drank was op”, beweerde hij tijdens zijn verhoor.

De advocaat van K. vroeg een celstraf met uitstel. “Mijn cliënt heeft drie maanden gevochten in de oorlog tegen Rusland en vluchtte vorig jaar met zijn vrouw naar België”, pleitte meester Randall Huysentruyt. “Ze verblijven in een sociale woning en krijgen een leefloon. Ze zouden willen werken, maar de taal vormt een barrière. Mijn cliënt heeft heel veel spijt.”

De rechtbank doet uitspraak op 17 oktober. (AFr)

The post Oekraïense oorlogsvluchteling riskeert anderhalf jaar cel voor inbraak in Knokse Aldi: “Ik hield een feestje, maar de drank was op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »