Nieuwe sporten ontdekken met de Sport na school-pas

September is de maand van de sportclub. Dankzij de Sport na school-pas kunnen jongeren nu tegen een voordelig tarief heel wat sporten uitproberen.

Katrien Abbeloos is leerkracht en preventiemedewerker in Barnum, maar ze is ook werkzaam bij Moev als medewerker brede school met sportaanbod voor de regio Midden-West-Vlaanderen en Tielt. Ze onderhandelt met sportclubs en maakt turnleerkrachten en leerlingen warm voor het mooie aanbod van Sport na school.

Louis Stuer (16) uit de Broederschool en Axelle Vercaempt (16) van Barnum zijn twee enthousiaste gebruikers van de Sport na school-pas (SNS-pas). “Ik speel al van mijn vijf jaar volleybal en het kriebelde om eens iets anders te doen”, vertelt Axelle. “Me inschrijven bij een andere club was een te groot engagement, maar dankzij de SNS-pas kon ik allerlei sporten uitproberen zonder enige verbintenis.”

Louis Stuer heeft dan weer lange tijd gevoetbald en zocht een andere uitlaatklep. “Ik wou fitnessen zonder vast te hangen aan één club. Met de SNS-pas kan ik afwisselen tussen verschillende fitnessclubs.” Naast traditionele sporten, kan je ook nieuwe zaken uitproberen. Zo ging Axelle boksen. “Dat was het toppunt! Ik kende de sport niet en zonder SNS zou ik nooit die stap gezet hebben.” Katrien vult aan: “In regio Roeselare kan je vechtsporten beoefenen, bowlen of kajakken, maar je kan ook gaan skiën in Ice Mountain of muurklimmen in Brugge. Je moet er enkel voor zorgen dat je tijdig op je bestemming geraakt, want alle activiteiten vinden plaats aansluitend op de schooluren.”

Ook voor niet-sporters

De SNS-pas is er zowel voor leerlingen die niet sporten, als voor sportievelingen die eens iets anders willen proberen. “De pas kost 35 euro voor de periode van 18/09 tot 19/1/2024 of 55 euro tot 24/05/2024 en je kan die het hele jaar aankopen op www.sportnaschool.be. Wie recht heeft op de vrijetijdspas betaalt slechts de helft en via je ziekenfonds kan je ook een stuk terugbetaald krijgen”, aldus Katrien.

Midwest verloot vijf SNS-passen via de wedstrijd ‘Sportbuzze’. “De 16 Midwest-gemeentes organiseren elk een of meerdere sportinitiaties en de eerste 20 deelnemers maken kans op een pas. Schrijf je hier in voor een sportinitiatie en win: www.midwest.be/sportbuzze-2023.” (LC)

The post Nieuwe sporten ontdekken met de Sport na school-pas is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Armoedeorganisatie Pelicano kan voorlopig geen fiscale attesten uitdelen voor giften: zo krijg je toch nog belastingvermindering

Kinderarmoedestichting Pelicano mag geen fiscale attesten uitschrijven voor giften die ze in 2023 heeft ontvangen. Haar erkenning werd niet hernieuwd door de overheid. Daardoor kunnen mensen die vorig jaar geld hebben gedoneerd daar voorlopig geen belastingvermindering voor krijgen. De FOD Financiën legt uit hoe je achteraf toch nog een belastingvermindering kunt krijgen voor uitgaven waarvoor je op het moment van

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »