Na vier jaar opnieuw Doomsday metalfestival in The Finish: Columbarium stelt cd voor

Na edities in 2017 en 2019 organiseert vzw The Lizard, na een onderbreking door de coronaperiode, opnieuw het metalfestival Doomsday. De Zwevegemse band Columbarium zal er hun eerste full album ‘The Morbidious One’ voorstellen.

Op zaterdag 30 september organiseert vzw The Lizard de derde editie van Doomsday. Dit metalfestival heeft opnieuw plaats in The Finish in de Otegemstraat in Zwevegem. De eerste band Anamnesis begint om 19 uur, gevolgd door Darqo, Columbarium en headliner An Evening With Knives. Vier groepen die zeker geen onbekende zijn in het metalmilieu.

“We verwachten veel van onze headliner, de schitterende stoner doom band An Evening With Knives. Op Alcatraz Metal Fest werden we in 2019 helemaal van onze sokken geblazen door dit Nederlandse trio. In 2020 kwamen ze op de proppen met hun tweede album Sense Of Gravity en dit jaar voegden ze daar nog eens het live album FNR Sessions aan toe. We zijn erg blij om het gevarieerde programma van Doomsday met hen te kunnen afsluiten”, zegt Marc Vangheluwe van de organisatie.

Columbarium

Marc is ook lid van de Zwevegemse groep Columbarium, die op Doomsday hun eerste cd en vinyl zal voorstellen. “Wij zijn in feite het tweede leven van de groep Loose License die in 2021, in volle coronaperiode, een doorstart maakte. De nieuwe naam past beter bij de muziek die we maken. We brengen immers doom death metal.”

De groep bestaat uit Koen Biesbrouck (gitaar en keyboard), Marc Markie Vangheluwe (gitaar), Vincent Mille Millecam (drums) en Pete Jules V (bas en zang). De vier zijn al ruim tien jaar doorwinterde leden van de doomscene.

“Samen vonden we in de Vlaamse klei het geluid waarnaar we altijd hebben gegraven” – Marc Vangheluwe

Na een 100-tal optredens te hebben gespeeld in België, Nederland en Frankrijk in diverse bands, hebben de vier de afgelopen tien jaar een serieuze reputatie opgebouwd als live-act. “De toevoeging van een extra gitaar/toetsenist, Koen Biesbrouck, enkele jaren geleden heeft onze muziek naar een andere horizon gebracht. Het hernieuwde geluid van de band stond aan de wieg van onze wedergeboorte. Samen vonden we in de Vlaamse klei het geluid waarnaar we altijd hebben gegraven”, aldus Vangheluwe.

Eerste album

Columbarium speelde eind september 2021 hun eerste optreden in de bekende undergroundclub Little Devil in het Nederlandse Tilburg. “Voor ons eerste optreden in ruim twee jaar was het een gedenkwaardige avond in een uitverkochte en zeer gezellige setting”, herinnert drummer Vincent Millecam zich.

Hun eerste singles Rivers Of Blood en Save Our Children werden op 23 mei 2022 uitgebracht op een zeer beperkte en handgenummerde cassette en via digitale streaming. Dat was bedoeld als kennismaking met de band, voordat ze nu een volledig album uitbrengen. “Het album werd opgenomen tussen april en half juli 2022 en is nu klaar. The Morbidious One komt uit op het label Argonauta en zal op vrijdag 29 september worden gereleaset. Daags nadien is er de live release op Doomsday”, zegt Marc Vangheluwe.

Ellendig en bruut

Aan bassist-zanger Pete vroegen we hoe we hun muziek best omschrijven. “Het voelt nogal ongemakkelijk om je eigen muziek te omschrijven, maar we gaan door het leven als een heavy doom metal band met invloeden variërend van blues tot wat vroege langzamere death metal. Om het met de woorden van een van onze goede vrienden William Nijhof van begrafenisdoomband FAAL te zeggen: Een supercombi tussen ellendig en bruut.”

Doomsday gaat door in The Finish in de Otegemstraat in Zwevegem op zaterdag 30 september. Deuren gaan open om 18 uur. Kaarten kosten in voorverkoop 7 euro en zijn te koop bij de leden van de band of digitaal via Eventix. Dan rekent men wel 1 euro servicekost bij. Aan de deur betaalt men 10 euro.

The post Na vier jaar opnieuw Doomsday metalfestival in The Finish: Columbarium stelt cd voor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »