LIVE EK WIELRENNEN. Van Aert start woensdag om 16.44u met vraagtekens aan tijdrit: “Je weet nooit hoeveel je kwijt bent na buikgriep”

Het wielerseizoen is bijna voorbij, maar met het EK in Drenthe staat nog een stevige afspraak op de agenda. De komende dagen staat in alle categorieën de Europese sterrentrui op de weg op het spel. Bij de mannen elite hoort Wout van Aert zowel in de tijdrit (woensdag) als de wegrit (zondag) bij de topfavorieten. Bij de vrouwen zijn de ogen op Lotte Kopecky gericht. Volg alles over het EK op deze pagina.

Meer krantenkoppen in België

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau

In de nieuwe editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids staat voor het eerst een wijn van domein Beerbosch in Sint-Denijs met Veerle Verrue en Arne Pannecoucque als bezielers.
The post Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »