KFC Damme ontvangt coleider Varsenare B in topper vierde speeldag

In vierde provinciale B gaan weinig ploegen oogsten tegen titelfavoriet nummer één KFC Damme. Het duo Johnny Bleyaert en Koen Thiebaut, trainers voor nationale reeksen, bracht toptalenten binnen. T2 Koen Thiebaut blijft bescheiden.

De voorbije matchen tegen Hertsberge en Ruddervoorde B werden respectievelijk gewonnen met 0-5 en 6-0, maar Steenbrugge zorgde vooral voor de rust voor stevige weerstand. Daar liet de assistent geen twijfel over bestaan.

Drie clean sheets

Aanvallend loopt het als een trein maar ook op defensief vlak klikt het optimaal. Doelman Thomas Van Belleghem hoefde zich in drie duels nog geen enkele keer om te draaien. In de centrale as, net voor de afweer, speelt Ryan Vanvolsum. Het loopt lekker met Arne De Smet, die een rijtje hoger zijn ding mag doen.

Beide smaakmakers maakten overigens elk hun doelpunt tegen Steenbrugge. Ryan Vanvolsum geeft tekst en uitleg. “Mijn eerdere voetballoopbaan speelt zich af in de Brusselse regio: Union, Vorst en RWDM. Enkele jaren geleden strandde ik in Blankenberge. Met de hoofdkern mocht ik meetrainen maar vaak speelde ik wedstrijden bij de beloften. Koen Thiebaut coachte ons en werd blijkbaar gecharmeerd door mijn manier van voetballen.”

Varsenare op bezoek

“Koen vertelde me over zijn toekomst, over het plan om KFC Damme op de voetbalkaart te plaatsen en over zijn hereniging met Johnny Bleyaert. Binnen de kortste tijd was ik overtuigd. We hebben zopas met Steenbrugge een opponent bekampt die nog geen punt verloor, tot wij hen aftroefden.”

“Nu komt KFC Varsenare B op bezoek. Die gasten prijken samen met ons op kop, met het maximum van de punten. Ik denk dat onze accommodaties in Moerkerke zaterdagavond goed gevuld zullen zijn.” (JPV)

Zaterdag 23 september om 19.30 uur: KFC Damme – KFC Varsenare B.

The post KFC Damme ontvangt coleider Varsenare B in topper vierde speeldag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »