Jaar cel voor moordverdachte die buschauffeur tot drie keer toe met de dood bedreigde in Oostende

De dertiger die verdacht wordt van de moord op de Oostendse weduwe Marleen V.L. (64) heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor doodsbedreigingen aan het adres van een buschauffeur.

Op 28 november vorig jaar wou Elvir S. (33) samen met zijn gezin de bus nemen in Oostende. Maar omdat ze geen geldig vervoersbewijs voor konden leggen, weigerde de chauffeur te vertrekken. Het kwam tot een hevige discussie, waarbij S. de chauffeur tot drie keer toe met de dood bedreigde. “Ik ga je vermoorden als je iets tegen mijn kinderen zegt of als ik je nog eens tegenkom”, riep de Oostendenaar.

Banale discussie over kinderwagen

Volgens de verdediging lag een banale discussie over de kinderwagen aan de basis van de feiten. “Mijn cliënt moest vooraan instappen, en zijn vrouw achteraan met de kinderwagen”, pleitte meester Sarah-Ann Reynaert. “De buschauffeur sprak ook zijn kinderen aan en dat is bij hem in het verkeerde keelgat geschoten. Nu heeft hij spijt van zijn reactie.”

De buschauffeur kreeg dinsdag 500 euro schadevergoeding toegekend. De man beweerde dat S. hem ook sloeg, maar het parket vervolgde de Noord-Macedoniër enkel voor de bedreigingen.

Momenteel in cel op verdenking van moord

Elvir S. kreeg eerder al werkstraffen, probatievoorwaarden en straffen met uitstel opgelegd. Hij zit momenteel in de cel op verdenking van moord op de Oostendse weduwe Marleen V.L. (64). Op 21 maart werd haar lichaam ontdekt in een gracht in het Zeeuwse grensdorp Koewacht. De vrouw is een kennis van Elvir S., die na seining werd ingerekend op de luchthaven van Düsseldorf. (AFr)

The post Jaar cel voor moordverdachte die buschauffeur tot drie keer toe met de dood bedreigde in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »