Herdenkingsplaats voor verongelukte Jordy ‘Fwoorten’ Dufoort opnieuw vernield; mama Natascha begrijpt het niet: “Wie doet nu zoiets”

Zondag 6 december 2020 verloor Jordy Dufoort (24) het leven toen hij in de Groenebosdreef in Houthulst de controle over het stuur van zijn quad verloor en tegen een boom terechtkwam. Zijn vele vrienden en familie richtten op de plek een herdenkingsplaats in, maar die is opnieuw vernield. Het is dus niet de eerste keer dat het mes nogmaals in de wonde van de familie wordt gedraaid. Ook een helm die aan de herdenkingsboom hing, werd eerder al gestolen.

Mama Natascha Demeulemeestere kan het allemaal niet meer vatten. Ze verloor haar jongste zoon in een ongeval, maar wordt nu ook nog telkens met de vernielingen afrekenen. “Het is al nu al de vijfde keer dat iemand daar iets kapot maakt of meeneemt.” Het plekje is altijd netjes onderhouden, voorzien van boordsteentjes en altijd bebloemd. Maandag werd echter vastgesteld dat het weer maar eens was vernield. Van de dader alvast geen spoor. “Aan de schade te zien moet de wagen de weg gedwarst zijn om het te kunnen aanrichten. Klacht indienen? Tegen onbekenden dan? Want we hebben geen bewijzen. We hebben ook niet het minste idee wie het kan aangericht hebben. Maar wie doet nu zoiets?”

Op 14 september zou hij 27 jaar geworden zijn

Onlangs was er nog een tuningevent – Jordy zou op 14 september ook 27 jaar geworden zijn – voor ‘Fwoorten’ zoals hij door zijn vrienden genoemd werd. “We waren er nog massaal aanwezig, het de herdenkingsplaats was toen nog nog helemaal in orde. Tot maandag. Maar ondertussen is het weer al opgeknapt. Wij gaan er zelf vaak naar toe, maar ook zijn vrienden die in de buurt wonen. En die vrienden, dat is zowat familie van ons geworden”, zegt Natascha. Ook zij heeft het uiteraard nog moeilijk. “De ene dag gaat het beter, dan de andere…”

Jordy Dufoort woonde samen met zijn vriendin in Moorslede toen het dodelijke ongeval gebeurde, hij groeide op in Hooglede.

The post Herdenkingsplaats voor verongelukte Jordy ‘Fwoorten’ Dufoort opnieuw vernield; mama Natascha begrijpt het niet: “Wie doet nu zoiets” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »