Grote vraagtekens bij Kempens lithium: “Nergens ter wereld is zulke ontginning rendabel”

De vondst van lithium in de diepe aardlagen van de Kempen zou binnenkort miljoenen kunnen opleveren, zegt het geothermiebedrijf Hita. Maar wie zou profiteren van die natuurlijke rijkdom, is onduidelijk. Als er al iemand profiteert, want geologen stellen zich ernstige vragen bij de haalbaarheid van het project.

Meer krantenkoppen in België

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Meer mannen willen diëtist worden

Verschillende hogescholen zagen de opleiding voedings- en dieetkunde bijna verdubbelen in enkele jaren tijd. “De tijd dat we alleen maar mensen hielpen te vermageren, ligt achter ons.” Waarom is de richting zo populair geworden?

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

KIJK. Dit vonden Vlamingen in de VS over het debat tussen Trump en Harris: “Een gevecht tussen een zenuwpees en een bullebak”

Het eerste debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris werd wereldwijd gevolgd. Ook Vlamingen die in de VS wonen, volgden het debat op de voet. Maar wat vonden zij van de eerste tv-confrontatie ooit tussen Trump en Harris? En wat betekent dat volgens hen voor de uitslag van de verkiezingen in november? Vier Vlaamse Amerikanen geven hun impressies.

Lees meer »

Paniek bij seksuologe Lotte Vanwezemael in ‘De verraders’: “Mijn job heeft me niet geholpen in dit avontuur”

Seksuloge Lotte Vanwezemael (31) waagt zich dit seizoen aan ‘De verraders’ bij VTM. En jawel, presentator Staf Coppens koos naast William Boeva en Jonatan Medart haar uit om de moeilijkste taak op zich te nemen en alle anderen te bedotten. “Dat psychologen mensen meteen kunnen lezen is een fabeltje. Mijn job heeft me dus niet echt geholpen in dit avontuur”,

Lees meer »

Federaal parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd aan de eerste

Lees meer »

LIVE. Houdt Belisia Bilzen de drie punten thuis tegen Dessel Sport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Het Limburgse Belisia Bilzen krijgt zondagnamiddag Dessel Sport over de vloer. De thuisploeg is met drie op zes aan de competitie begonnen, terwijl de bezoekers uit Antwerpen nog geen enkel punt hebben verzameld.

Lees meer »

Marc Degryse herbekijkt Frankrijk-België en snapt de ergernis bij Kevin De Bruyne: “Maar of hij die ook juist geuit heeft?”

Nieuw huizenhoog probleem voor Domenico Tedesco: de negatieve lichaamstaal en vooral het ontluisterende interview van Kevin De Bruyne na het verlies van de Rode Duivels in Frankrijk. Onze analist Marc Degryse herbekeek de interland en kadert de fouten die tot grote frustraties bij De Bruyne leidden. Degryse: “Of hij die ergernis juist uitte, is een andere vraag. Maar als Tedesco

Lees meer »