Familie Van Hulle-Vlaemynck doet mee aan Open Bedrijvendag: hotel-restaurant Shamrock, Office One én Bouwservice Van Hulle gooien de deuren open

Drie bedrijven van dezelfde familie bezoeken in een straal van 500 meter? Het kan op zondag 1 oktober in Tielt, dat dankzij de familie Van Hulle-Vlaemynck te boek staat als West-Vlaamse hotspot op Open Bedrijvendag. Annelies Vlaemynck, haar broer Karel Vlaemynck en hun neef Stefaan Van Hulle doen namelijk alle drie mee met de Voka Open Bedrijvendag.

De drie ondernemers en hun respectievelijke bedrijven zijn gevestigde waarden in de Europastad. Het recentste wapenfeit, het hypermoderne kantorencomplex Office One van Karel Vlaemynck langs de Ruiseleedsesteenweg, is al van kilometers ver te zien en is een absolute landmark in Tielt. Maar hetzelfde is van toepassing voor de nieuwe showroom van Bouwservice Van Hulle, die zijn neef Stefaan Van Hulle in 2020 realiseerde langs de Ringlaan. En pal aan de overkant van Van Hulle ligt dan weer hotel-restaurant en feestzalencomplex Shamrock. De Shamrock heeft een geschiedenis van een halve eeuw en wordt gerund wordt door Annelies Vlaemynck en haar man Jochen Heytens. Drie Tieltse bedrijven, drie telgen van dezelfde familie.

Begonnen met bouwbedrijf

Het verhaal van die familie begint bij de grootouders van het trio. Noë Van Hulle en zijn vrouw Alice De Clercq. In het Vlaemynck Business Center is een vergaderruimte naar hem vernoemd, terwijl Stefaan en Karel vorige week samen nog een nieuwbouwproject lanceerden dat vernoemd is naar hun grootvader. “Hij begon in 1944 met bouwbedrijf Van Hulle”, weet huidig zaakvoerder Stefaan, die destijds de fakkel overnam van zijn vader Nick Van Hulle.

“In de jaren zeventig is het bedrijf naar het industriepark verhuisd en in 2020 zijn we een nieuw hoofdstuk gestart met de nieuwbouw aan de Ringlaan. Maar door corona hebben we nooit een grote opening kunnen doen. Dat is ook een van de redenen waarom ik geen seconde aarzelde toen Annelies met het voorstel kwam om samen mee te doen aan Open Bedrijvendag. Bijkomende reden om dat te vieren is dat we met Van Hulle in 2023 verkozen werden tot beste Bouwhandelaar van Vlaanderen. We koppelen de opendeur trouwens aan een stockverkoop van tegels, terwijl men op onze site ook een bezoek kan brengen aan verdeler van werkkledij R Dreams en elektrogroothandel Westelek.”

Fototentoonstelling rond 50 jaar Shamrock

Bouwservice van Hulle is niet de enige nalatenschap van Noë en Alice. “In 1972 bouwde mijn grootvader de Shamrock”, pikt Annelies in. “Mijn ouders Nicole Van Hulle en Dirk Vlaemynck runden eerst het hotel en in de jaren negentig namen Jochen en ik de zaak over. We zijn trots op wat we hier in de voorbije halve eeuw opgebouwd hebben en daarom koppelen we Open Bedrijvendag ook aan een unieke fototentoonstelling rond vijftig jaar Shamrock, van het prille begin tot aan de bouw van de nieuwe vleugel in 2018. Die vleugel is trouwens deels gebouwd op maat van de renners van Soudal Quick-Step, die hier ondertussen toch al zowat acht jaar kind aan huis zijn. Zo kunnen de dubbele bedden in de kamers gesplitst worden, voor de rennersduo’s die hier overnachten. We geven bezoekers een unieke blik achter de schermen van de keuken, ze kunnen genieten van een glaasje en van wat wieleranekdotes. Zo vertel ik de bezoekers bijvoorbeeld dat Tim Declercq en Yves Lampaert altijd in nummer 79 overnachten.”

Office One

Karel Vlaemynck (48) is de jongste van het stel. Hij kreeg net als Stefaan de liefde voor de bouwsector mee van zijn grootvader. Hij opende in december 1999 een vastgoedzaak in de Kortrijkstraat en dat bedrijf groeide uit tot een grote allround vastgoedonderneming met vestigingen in Nieuwpoort, Poperinge, Veurne, Waregem en Sint-Idesbald. Eerder opende de vastgoedgroep ook het Vlaemynck Business Center in de Sint-Janstraat, al is dat gebouw om praktische redenen niet open voor het grote publiek op Open Bedrijvendag.

Office One is dat wel. Dat nieuwe kantorencomplex, goed voor 3.700 vierkante meter kantoorruimte, was in minder dan vier maanden uitverkocht en nu wordt de laatste hand aan de omgeving gelegd. Bezoekers zullen op 1 oktober op de bovenverdieping ontvangen worden, van waar je een prachtig zicht hebt op de omliggende Rijkegemkouter. Van daaruit gaat het naar beneden en kunnen de kantoren van Bofisc, IT Provider en Royal A-Ware bezocht worden.

El Parador

Op 1 oktober kunnen bezoekers een bewegwijzerd parcours door de drie Tieltse landmarks afleggen, waarin samen negen bedrijven gevestigd zijn. Bezoekers kunnen na afloop terecht in de zomerbar van El Parador by Shamrock op de Ruiseleedsesteenweg, net naast Office One, om er te genieten van een glaasje. Daar wordt tussen 10 en 17 uur ook gratis opvang voorzien voor de kinderen, met een springkasteel, grime en gezelschapsspelen. Bij elk van de drie gebouwen zullen parkeerwachters staan om automobilisten de weg te wijzen.

Nog in Tielt kan je op 1 oktober tussen 10 en 17 uur het Sint-Andriesziekenhuis in de Bruggestraat bezoeken, terwijl ook familiebedrijf Warnez op de Marialoopseweg 2L, waar al sinds 1950 aardappels verpakt worden, de deuren opent. Broucke kachels en Speksteencenter op de Meulebeeksesteenweg 12 tot slot doet ook mee aan Open Bedrijvendag. (SV)

The post Familie Van Hulle-Vlaemynck doet mee aan Open Bedrijvendag: hotel-restaurant Shamrock, Office One én Bouwservice Van Hulle gooien de deuren open is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »