Ex-deelnemer ‘Temptation Island’ krijgt acht maanden celstraf met uitstel voor oplichting Brugse pastabar

Bruggeling M.N. (30), die kortstondige roem verwierf als deelnemer van Temptation Island, heeft acht maanden celstraf met uitstel gekregen voor oplichting. De voormalige hartenbreker maakte op sluwe wijze geld buit uit de kassa van een Brugse pastabar waar hij aan de slag was. Volgens de werkgever ging het om 27.000 euro, maar de rechtbank hield het dinsdag op een veel kleiner bedrag.

In juli 2021 verdween op drie dagen tijd 390 euro uit de kassa van een bekende Brugse pastabar. Medewerker M.N. (30) bleek het geld te hebben genomen, maar naar eigen zeggen had hij hetzelfde bedrag via Payconiq terugbetaald aan de zaak. Nazicht wees uit dat dit niet het geval was. Volgens de advocaat van de horecazaak ontvreemdde N. al langer geld uit de kassa door screenshots van oude overschrijvingen via Payconiq aan zijn collega’s te tonen. Bij de oprichting van een nieuwe vennootschap stelde de boekhouder grote tekorten vast.

Volgens de werkgever had M.N. op twee jaar tijd liefst 27.000 euro achterover hebben gedrukt. “Hij haalde minstens twee keer per week geld uit de kassa. Maar er werden maar 25 officiële transacties geregistreerd”, aldus procureur Mathieu Desmet, die verwees naar de deelname van M.N. aan Temptation Island. “Heel Vlaanderen leerde hem kennen als een vlotte prater en een bedrieger op relationeel vlak, maar hij is nog steeds een vlotte prater die liegt en bedriegt op een ander vlak”, sneerde hij.

Tekorten pas laat ontdekt

Toen het bedrog aan het licht kwam, werd M.N. ontslagen. Daarna waren er volgens het parket geen dergelijke tekorten meer. Toch ging de verdediging voor de vrijspraak. “Die zogezegde betrapping berustte op een misverstand”, pleitte meester Bart Bleyaert. “Die overschrijvingen gingen toen niet door omdat er te weinig geld op zijn rekening stond. Met die andere kassatekorten heeft hij niets te maken. Men probeert alles op hem af te schuiven. Maar het is totaal ongeloofwaardig dat dergelijke tekorten zolang onopgemerkt zouden blijven.”

De rechtbank oordeelde dat er enkel voor de 390 euro voldoende bewijs van schuld is. “De beklaagde wist dat er onvoldoende geld op zijn rekening stond”, klonk het. Voor de overige kastekorten volgde de rechtbank de stelling van de verdediging. “De boekhouder detecteerde de tekorten heel laattijdig. Dit laat niet toe om de beklaagde hiervoor verantwoordelijk te stellen. Hij was overigens niet de enige die geld uit de kassa nam en via Payconiq terugbetaalde”, aldus de rechter.

Aan zijn voormalige werkgever moet M.N. een totale schadevergoeding betalen van 410 euro. (AFr)

The post Ex-deelnemer ‘Temptation Island’ krijgt acht maanden celstraf met uitstel voor oplichting Brugse pastabar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »