Erdogan wil diplomatieke inspanningen “intensiveren” om oorlog in Oekraïne te beëindigen

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft beloofd om de diplomatieke inspanningen van zijn land te “intensiveren” om zo een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne. Dat deed hij dinsdag in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Meer krantenkoppen in België

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Vriendje in beroep tóch mee veroordeeld voor dood Athena (18) in Zandvoorde: “Hij mocht niet met die opgefokte bromfiets op het fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk”

Op zondag 15 september wordt er rond de Sint-Pieterskerk voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd, waarbij de Tieltse horecazaken Stanish en De Kiste de handen in elkaar slaan. “We zijn tevreden als alle plaatsen rond de kerk volzet zijn.”
The post Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk” appeared first on KW.be.

Lees meer »