Chef Vito opent met Maison Annette opnieuw een eigen zaak in Oostende: “We ontvangen de mensen alsof ze bij ons thuis komen eten”

Chef Vito Centomani heeft, na enkele maanden in restaurant Da Claudio in Nieuwpoort, er opnieuw voor gekozen om een eigen zaak te openen in Oostende. Hij landde in zijn vertrouwde locatie in de Christinastraat, maar gaat voor een nieuwe stijl. Samen met verloofde Ann Goyens legt hij het concept van zijn ‘Home Restaurant ’uit. “De naam van de zaak is bewust niet Italiaans.”

Ann en Vito hebben elkaar twee jaar geleden leren kennen tijdens de coronaperiode. “Ik kwam hier eten ophalen bij Resto Vito en mijn auto was in panne gevallen. Ik mocht hier blijven wachten tot er hulp kwam. Zo hebben we elkaar kennen”, blikt Ann terug.

Chef Vito stond al in de keuken van verschillende zaken. Zo baatte hij van 2019 tot 2021 Resto Vito uit op dezelfde locatie in de Christinastraat 75 en stond daarna nog achter het fornuis in het drijvend restaurant naast zeilschip Mercator. De voorbije maanden was hij aan de slag bij Da Claudio in Nieuwpoort. “Ons idee om samen iets te starten, bleef hangen en na negen maanden in Nieuwpoort besloten we om terug naar Oostende te keren. Ik ben afkomstig uit Oostende en kwam hier regelmatig naartoe met mijn kleinkinderen. Zo zag ik dat het vroegere pand van Resto Vito nog leeg stond. We namen contact op met de huisbaas en na een week was het al beklonken. We zijn dan naar Italië gegaan en hebben contact gelegd met leveranciers zodat we met lokale pure ingrediënten te kunnen werken.”

De zaak was nog beschadigd na de gasexplosie van vorig jaar. “De huisbaas is meteen begonnen met verbouwingen om het pand in orde te zetten. De zaak is nu mooi vernieuwd waardoor we in september de deuren konden openen.”

Annette

De naam van de zaak is bewust niet Italiaans. “Annette is mijn bijnaam bij de familie van Vito in Italië. We hebben gekozen voor een naam die niet echt Italiaans klinkt, omdat we de menu willen opentrekken”, licht Ann toe.

“Italië is een land met een heel rijk verleden en invloeden van over de ganse wereld. Ik wil me culinair ook niet laten beperken tot de typische stereotiepe Italiaanse keuken. Ik wil al die invloeden in mijn menu verwerken. Het eerste gerecht in onze menu is bijvoorbeeld een Griekse yoghurt, aubergine uit Sicilië, pulled pork en een mousse van baba Ganoush uit Libanon. Er zitten vijf regio’s uit de mediterraanse regio in verwerkt.”

Platenspeler

Er zijn twaalf plaatsen in het restaurant, maar groepen kunnen ook dineren in de woonkamer van het koppel. Ze wonen boven de zaak.“ We willen dat iedereen zich hier goed voelt. We hebben daarom ook onze eigen woonkamer opengesteld voor private dining voor groepen van twee tot zes personen. Groepen tot acht personen kunnen hier ook komen vergaderen en ze kunnen dan beneden in de zaak komen om te eten.”

“We houden het aantal couverts laag om die huiselijke sfeer te kunnen behouden. De keuken is ook open, zo kunnen gasten Vito aan het werk zien en hij komt het eten ook aan tafel brengen. We hebben een een platenspeler in de zaak staan. Klanten kunnen gewoon een plaat uit de kast halen en iets opleggen dat ze willen horen. We ontvangen de mensen alsof ze bij ons thuis komen eten, het enige verschil is dat er op het einde wel een rekening volgt”, vertellen Vito en Ann.

Lunch

Het restaurant is open van dinsdag tot en met zaterdag, dit telkens voor één service zowel voor lunch als voor diner. “We hebben onze prijzen aangepast zodat ook een jonger publiek eens kan ontdekken wat het is om gastronomisch te eten. We hebben vorige week een jong koppel over de vloer gehad dat aangenaam verrast was. Veel mensen durven een zaak soms niet binnen stappen, omdat ze vrezen voor een dure rekening. Wij hebben daarom een menu onder de 30 euro, zodat iedereen het eens kan proberen.”

The post Chef Vito opent met Maison Annette opnieuw een eigen zaak in Oostende: “We ontvangen de mensen alsof ze bij ons thuis komen eten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »