Brouwerij St.Bernardus investeert 14 miljoen euro in productie en toerisme

Brouwerij St.Bernardus in Watou heeft twaalf miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe bottelarij. Daarnaast is ook er een nieuwe Brewery Tour, goed voor nog eens twee miljoen euro. “We zijn ervan overtuigd dat onze brouwerij een toegevoegde waarde betekent voor het toerisme in de Westhoek in het algemeen en voor het rijke bierverhaal in het bijzonder”, luidt het ambitieus.

De brouwerij werd in 1998 overgenomen door Hans Depypere en heeft sindsdien grote sprongen voorwaarts gemaakt. Er kwam een nieuwe brouwzaal en de productie steeg van 8.000 naar 50.000 hectoliter. Die vijftien miljoen flesjes vinden hun weg naar meer dan tachtig landen.

“Om te kunnen inspelen op de wereldwijde, groeiende vraag naar het St.Bernardusbier moest worden geschakeld”, klinkt het. Dus kwam er een nieuwe bottelarij. De productiehal, goed voor een investering van twaalf miljoen euro, is nu bijna een jaar operationeel. “Dankzij de nieuwe bottelarij is het productieproces op verschillende vlakken verduurzaamd en de logistieke werking verder geïnnoveerd.”

Nog eens twee miljoen euro werd geïnvesteerd aan de ontwikkeling van een toeristisch aanbod. Met de Brewery Tour laat de brouwerij bezoekers op hun eigen tempo het verhaal van St.Bernardus ontdekken. “De interactieve Brewery Tour verraadt een klein beetje onze stiekeme ambitie om toonaangevend te zijn in België als het gaat over trendsettende bezoekersconcepten binnen een brouwerijomgeving”, zegt zaakvoerder Julie Depypere. “We zijn misschien geen paters, maar toch lijkt St.Bernardus meer en meer op een bedevaartsoord die naam waardig.”

The post Brouwerij St.Bernardus investeert 14 miljoen euro in productie en toerisme is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »