Zytho, een gloednieuw studentencafé op ’t Hoge, opende gisteren officieel haar deuren

Lars Alleweireldt (26) en Sebe Debacker (28), uitbaters van Barsol in de Doorniksesteenweg, openen na enkele maanden renoveren hun nieuw studentencafé Zytho, naast Frituur Bossuwé ’t Hoge. Dat betekent een welgekomen nieuwe uitvalsbasis voor studentenclub Kerberus aangezien jeugdhuis Reflex in de Doorniksewijk moet plaatsmaken voor een nieuw woonproject van ION.

“We hebben de ambitie om van ’t Hoge een echte studentenbuurt te maken” – Lars

‘t Hoge in Kortrijk breidt uit met een nieuw studentencafé. Met aangrenzende cafés Barsol en Den Bross, en enkele panden verder Den Chips, vormden deze horecazaken de lokale uitgaansbuurt voor studenten, maar daar komt met Zytho verandering in. “Er waren gewoon te weinig studentencafés op Hoog Kortrijk”, zegt Lars. “We hebben de ambitie om van ’t Hoge een echte studentenbuurt te maken, nu was het aanbod met drie cafés heel pover ten opzichte van de 10.000 studenten aan VIVES. Er zitten al meerdere clubs op één café.”

“Er zijn weinig plaatsen waar je nog bier kan krijgen onder 2 euro” – Sebe

De naam Zytho komt van zythologie, bierkunde in het Grieks. “Er is keuze uit een 20-tal verschillende bieren. Kerberus nuttigt graag iets specialere of zwaardere biertjes. We zijn van plan om telkens een ‘bier van de maand’ te lanceren. Een pintje Bavik kost hier op woensdag en zondag slechts 1,90 euro. Er zijn weinig plaatsen waar je nog bier kan krijgen onder 2 euro. Op andere dagen kost een pintje 2,40 euro, net als in andere cafés op ‘t Hoge”, zegt Sebe.

Uitbating door studentenclub Kerberus

Kerberus zal ook instaan voor de uitbating van het café. “Het is een wisselwerking. Zytho is geen copy paste van Barsol, het is een café van en voor studenten. De sfeer zit ergens tussen het commerciële van Barsol en de hardere muziek van Den Bross. De openingsuren zijn gericht op studenten waarbij we bijvoorbeeld niet open zijn op vrijdag en zaterdag. We hopen elkaar te versterken en studenten op Hoog Kortrijk te houden met onder meer studentenfeesten met bijhorende acties en thema-avonden”, zegt Lars.

Zytho is ’s avonds op zondag, woensdag en donderdag open voor vrij publiek. Op maandag en dinsdag is het café voorbehouden voor studentenclub Kerberus voor clubavonden, cantussen of vergaderingen.

The post Zytho, een gloednieuw studentencafé op ’t Hoge, opende gisteren officieel haar deuren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »