Zilver voor Yves Ngabu en Oshin Derieuw op elfde editie Gouden Handschoen

Twee West-Vlaamse boksers wonnen zilver op de elfde editie van de Gouden Handschoen. Yves Ngabu kreeg de Zilveren Handschoen voor de beste kamp van het jaar en Oshin Derieuw kreeg een zilveren kleinood omdat ze als eerste vrouw zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen. Goud was er bij de heren al voor de vijfde keer voor Franceso Patera en voor de bij de vrouwen de eerste keer voor Femke Hermans.

Het gala van de elfde Gouden Handschoen vond plaats in het Thon Hotel Bristol Stéphanie in Brussel waar een 200-tal mensen uit het bokswereldje waren uitgenodigd. Het moet ons toch van het hart dat de organisatoren van dit evenement de komende edities toch uit een ander vaatje zullen moeten tappen als ze zaterdag op een hoogdag van de bokssport de genodigden, waaronder een Franse acteur en burgemeester Close van Brussel, afschepen met een frisdrank en een sandwich én een uitgesponnen scenario.

Twee keer zilver

Maar het gaat uiteraard om de prijzen. Vorige edities werden we in onze provincie verwend met in de eerste plaats acht Gouden Handschoenen voor Delfine Persoon. Daarna volgden nog twee Gouden Handschoenen voor Oshin Derieuw, die nu een zilveren kleinood kreeg omdat ze zich in Polen kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs en daarmee de allereerste Belgische vrouw ooit is die Olympisch mag boksen. Dat Femke Hermans de Gouden handschoen won, vindt Oshin oververdiend. Femke won in Canada van de superfavoriete Mary Spencer de wereldtitel IBO in het supercruiser na een unanieme puntenzege. “Ik gun het haar”, zegt Oshin. “Ikzelf focus me nu vooral op allerlei tornooien ter voorbereiding van de Olympische Spelen van Parijs waar ik ga voor het allerhoogste: een gouden medaille.”

Yves Ngabu won de Zilveren Handschoen voor de beste kamp. Die kamp in mei in Ekaterineburg in Rusland tegen de Rus Evgeny Tischenko. Een kamp waar hij absoluut onverdiend verloor. Maar ondertussen werd Yves op 9 september in Australië wereldkampioen IBO in het cruisergewicht nadat hij met technisch knock-out in de zesde ronde won van de Australiër Floyd Masson. Maar die kamp telde niet meer mee voor de Gouden Handschoen van het voorbije boksseizoen. Maar ambities heeft Ngabu wel. “Ik wil wereldkampioen worden in mijn gewichtsklasse voor alle bonden”, zei hij aan de Vlaamse presentator van dienst, Joeri.

De Bronzen Handschoen was voor de Waal Jan Hélin die in februari laatst nog in Ingelmunster bokste.

The post Zilver voor Yves Ngabu en Oshin Derieuw op elfde editie Gouden Handschoen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Koffie, kranten en boeken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »