Wall Street onzeker richting de ‘dot plot’

22:02 Amerikaanse beleggers wachten op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (Fed) op woensdag. Apple trok een spurtje, terwijl Tesla wat afremde.

Meer krantenkoppen in België

Iraanse ayatollah Ali Khamenei tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem” – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

Oceanen warmen dubbel zo snel op als 20 jaar geleden

De snelheid van de opwarming van de oceanen is sinds 2005 bijna verdubbeld. Daarnaast heeft meer dan een vijfde van de oppervlakte van de oceanen wereldwijd in 2023 een ernstige hittegolf doorgemaakt. Dat blijkt uit een rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus dat maandag is gepubliceerd.

Lees meer »

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »