Vijf bestuurders betrapt met drugs op tram tijdens verkeersactie in Nieuwpoort

Op de Kaai in Nieuwpoort vond afgelopen weekend een grote controleactie plaats, zowel voor het wegverkeer als op de kusttram. Op de tram werden bij vijf personen een of meer druggerelateerde overtredingen vastgesteld, waaronder het bijhebben van verschillende drugs. In het verkeer werden vier rijbewijzen ingehouden.

De verkeerscontroles vonden plaats op drie plaatsen. Eerst werd een grote controle zaterdagavond uitgevoerd aan de Kaai in Nieuwpoort. Naast het verkeer werd gecontroleerd op verschillende trams en in de omgeving van de tramhalte. Daarbij was ook een hondenteam aanwezig. “Op vijf tramstellen controleerden we de aanwezige passagiers”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “We stelden bij vijf personen één of meerdere drugsgerelateerde overtredingen vast waaronder het bij zich hebben van marihuana, van een joint, van amfetamines maar ook van heroïne en van een flacon anabolen.”

115 ademtesten

Op de weg werden 115 bestuurders onderworpen aan een ademtest. “Eén bestuurder blies alarm”, vervolgt Ingels. “Het rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Twee andere bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs voor zes uren inleveren. Drie bestuurders bliezen meer dan 1,15 promille. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Ze zullen zich ook moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Daarna werd gecontroleerd in de Toekomstlaan aan de Wulpenbrug waar 56 bestuurders werden gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen alarm en mochten drie uren geen voertuig meer besturen. Van een andere bestuurder trokken we het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in. Op onze laatste halte in de Kerkstraat in De Panne blies geen enkele bestuurder alarm of positief. (JH)

The post Vijf bestuurders betrapt met drugs op tram tijdens verkeersactie in Nieuwpoort is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »