Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Risicopatiënten, 65-plussers en zorgpersoneel laten zich best vaccineren tegen corona voor oktober” 

Nu de eerste aangepaste vaccins van de nieuwe vaccinatiecampagne worden geleverd, roept vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) op dat risicopatiënten en 65-plussers zich best zo snel mogelijk laten vaccineren tegen corona. Midden oktober verwacht hij een eerste piek. In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen kiezen ze om het zorgpersoneel nu al te vaccineren tegen corona en op een later tijdstip pas tegen griep.

Meer krantenkoppen in België

Dentergem houdt bedankingsreceptie voor verkiezingsvrijwilligers

De gemeente Dentergem heeft een bedankingsreceptie gehouden voor al degenen die opgeroepen werden bij de voorbije verkiezingen. “Zowel de voorzitters-secretarissen-bijzitters van de stembureaus als van de telbureaus waren hierbij uitgenodigd”, zegt burgemeester Koenraad Degroote. “Velen onder hen toonden hun bereidheid om ook te zetelen bij de gemeenteraadsverkiezingen.” Met een hapje en een drankje werd de
The post Dentergem houdt

Lees meer »

“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brandon treft vrouw (77) onder auto aan na ongeval

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen

Het Belgisch militair team parachutisten heeft op het WK voor militairen hun wereldtitel verlengd. Ze deden dat in de discipline 4Way Formation Skydiven in het luchtruim boven de Hongaarse stad Szolnok, ten zuidoosten van Boedapest. Het Belgische kwartet haalde het voor de Verenigde Staten en Qatar.
The post Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe hard zal onweer morgen tekeer gaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeer gaan? Aan wat mogen

Lees meer »