Stresstival is uniek festival rond het thema stress en burn-out in Roeselare

Verschillende partners slaan op 4, 5 en 7 oktober de handen in elkaar voor de organisatie van het Stresstival, een uniek festival rond stress en burn-out.

“Met dit evenement willen we ervoor zorgen dat de drempel om hulp of lotgenoten te zoeken kleiner wordt. Dat doen we op een creatieve manier”, aldus schepen van gezondheid Michèle Hostekint (Vooruit).

Op 4, 5 en 7 oktober kan je tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid terecht in kenniscentrum ARhus voor het Stresstival. Tijdens dit driedaagse festival kunnen jongeren en volwassenen deelnemen aan allerlei workshops, lezingen, voorstellingen en animatie rond het thema stress en burn-out. “Een actueel thema want stress en burn-out zijn problematieken die steeds groter geworden zijn na de coronacrisis”, aldus schepen van gezondheid Michèle Hostekint (Vooruit).

Bekende gezichten komen langs

Voor de organisatie van het festival slaan de stad, Avansa Mid-en Zuidwest, kenniscentrum ARhus en een tiental andere partners de handen in elkaar. “Het festival biedt een platform voor zowel bekende als minder bekende gezichten om hun persoonlijke ervaringen te delen. Zo krijgen bezoekers de kans om in gesprek te gaan met de gekende VRT-journalisten Fatma Taspinar en Chris Van den Abeele en ook actrice Leen Dendievel en acteur Peter De Graef komen langs. Peter zal het onder andere hebben over hoe meditatie hem al dertig jaar helpt om mee te draaien in een stressvolle wereld”, aldus Arne De Jaegere van Avansa.

Yoga voor kinderen en grootouders

Daarnaast is er een heel divers aanbod van workshops en lezingen. “We houden ook een infomarkt waar regionale organisaties die zich inzetten voor geestelijke gezondheid aanwezig zijn. Het aanbod is erg divers, zo gaat er zelf een dansvoorstelling in première tijdens het festival, wordt er radio gemaakt en is er bijvoorbeeld ook yoga voor kinderen en hun grootouders. Op een creatieve manier brengen we het thema aan. We hebben een mooi programma samengesteld, maar het belangrijkste is ook dat de bezoekers weten waar ze bij problemen rond stress of burn-out terecht kunnen”, aldus Arne. Het volledige programma is te vinden via www.stresstival.be.

The post Stresstival is uniek festival rond het thema stress en burn-out in Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »