Oudste Roeselaarse Martha Van Coille (106) zingt nog dagelijks ‘Tous va très bien madame de la Marquise’

Feest in wzc BEN voor Martha Van Coillie, 106 jaar geleden geboren in het Nederlandse Ermerlo (provincie Gelderland) tijdens WO I op 18 september 1917. Familie, vrienden en medebewoners kwamen op zondag 17 september langs om Martha te feliciteren. Haar achternicht schepen Mieke Vanbrussel nam namens stad de honneurs waar. Zij is de oudste Roeselarenaar.

“Mijn ouders vluchtten met drie kinderen voor de oorlog naar Nederland en ze kwamen met zes terug, ik was er één van”, vertelt Martha. “Nadien zijn er nog een aantal zussen en broers bijgekomen en vormden we een groot en christelijk gezin van dertien kinderen. Vier van mijn zussen zijn kloosterzuster: Lutgarde en Fientje bij de Benedictenessen, Hilda bij de Zusters van Liefde en Greta bij de Grauwzusters. Mijn vader Alfons was architect en tekende o.a. de plannen voor de H. Hartkerk en was een belangrijke schakel in de heropbouw van Roeselare.”

“Ik huwde met Frans Denys, broer van Willem Denys, de geestelijke vader van Peegie. We hebben geen kinderen. Mijn man was apotheker en hij startte met een totaal nieuwe apotheek in de Tieltstraat in Pittem, ik hielp mee waar ik kon. Ik kon altijd goed overweg met naald en draad. In september 2016 verhuisde ik op 99-jarige leeftijd van de Knapenstraat naar mijn nieuwe thuis in het wzc Vincenthove (nù BEN), waar ik graag verblijf en er de best mogelijke zorg krijg.”

IJsjes en porto

“Ze maakt nog elke dag een toertje in de gang met haar rollator, terwijl ze gekende liedjes van vroeger zingt, zoals ‘Tineke van Heule’ en ‘Tous va très bien madame de la Marquise’. Ze komt immers uit een muzikale familie en dat hoor je”, aldus de hoofdverantwoordelijke van haar afdeling. “Mijn geheim van zo’n lang leven zegt Martha met veel overtuiging is: steeds welgezind zijn en nu en dan een ijsje en een porto.”

Op naar de 107!

(AD)

The post Oudste Roeselaarse Martha Van Coille (106) zingt nog dagelijks ‘Tous va très bien madame de la Marquise’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »