Op wandel met Wim Helsen en Roy Aernouts: ‘We hebben meestal geen idee waar we naartoe gaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw zware luchtaanvallen op Beiroet – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Geert Bourgeois over schoondochter en nieuwe Vlaams minister Cieltje Van Achter: “Ik zal haar niet schoonvaderen”

Cieltje Van Achter (45) is de nieuwe Vlaams Minister van Media en Brussel en dat als rasechte Brusselse. Maar de politica is ook de schoondochter van Geert Bourgeois (73), stichter en lange tijd ook partijvoorzitter van N-VA. “Ik heb haar niet in de politiek gebracht, maar uiteraard ben ik trots op het parcours dat ze al heeft afgelegd.”
The

Lees meer »

Nieuwe brandweerkazerne absolute prioriteit voor kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote

In de aanloop naar de verkiezingen benadrukt Nicolas Vermote, kandidaat-burgemeester en lijsttrekker van Pro Nieuwpoort, dat de bouw van een nieuwe brandweerkazerne de hoogste prioriteit heeft voor zijn partij. Volgens Vermote voldoet de huidige kazerne niet meer aan de hedendaagse veiligheids- en efficiëntienormen, wat onaanvaardbare risico’s met zich meebrengt voor zowel de inwoners als de brandweer zelf.
The post

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe een natuurfenomeen als orkaan Helene uitgroeit tot onderwerp van de kiescampagne voor het Witte Huis

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben het rampgebied in het zuidoosten van de VS bezocht waar orkaan Helene verwoesting heeft gezaaid. Eerder had de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het gebied ook bezocht. De politici spreken hun steun uit voor de getroffen bevolking, maar de orkaan maakt intussen ook deel uit van hun verkiezingscampagnes.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Lepe vos Dries Mertens slaat subtiel toe voor Galatasaray in Europa League en viert met een radslag, maar kan wel niet winnen

Dries Mertens en zijn ‘killerinstinct’ hebben weer toegeslagen in de Europa League. De speler van Galatasaray reageerde het snelst op een kopbal van Mauro Icardi en zette zijn club al snel op voorsprong tegen de Letse kampioen FK RFS. Akgün verdubbelde even later de Turkse voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich weer op gelijke hoogte. Het eindigde op 2-2 in

Lees meer »

Fenomenale Pogacar brengt aanval van 100 kilometer tot een goed eind en schrijft wielergeschiedenis, Evenepoel eindigt vijfde

Superlatieven schieten tekort. Een fenomenale Tadej Pogacar (26) heeft zich na een geweldig nummertje tot wereldkampioen gekroond. Op 100 kilometer van de finish gooide de Sloveen een bommetje op de Bergstrasse en Remco Evenepoel en co zagen hem niet meer terug. Ben O’Connor en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Evenepoel bolde als vijfde over de streep.

Lees meer »

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »

IN BEELD. Rally met exclusieve oldtimers vormt het hoogtepunt van Zoute Grand Prix: “Het zijn allemaal juweeltjes”

Hét hoogtepunt van de Zoute Grand Prix blijft de Zoute Rally by Stow, een race tussen exclusieve oldtimers van minstens 56 jaar oud. Niet de snelste, wél de meest consistente deelnemers eindigen op het podium. Ondertussen kunnen liefhebbers zich op de Zeedijk twee dagen lang vergapen aan 225 kunstwerkjes op wielen. “De vibe hier, die vind je nérgens anders.”

Lees meer »

Ex-boekhoudster Vives Hogeschool krijgt geen straf nadat ze vier jaar lang facturen vervalste: “Ze was blij dat alles aan het licht kwam”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.
The

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

Pas toen zijn collega’s begonnen te sterven, was het voorgoed voorbij: het verhaal van de Britse seriemoordenaar die de inspiratie was voor luguber plan in ons land

Bio-ingenieur Jean-François G. (33) staat in Brussel terecht omdat hij zijn beste vriend probeerde te vermoorden. Niet met een pistool of met een mes. Hij koos voor een langzame en pijnlijke dood met rattenvergif. Net zoals de Britse seriedoder Graham Frederick Young, voor wie hij een ziekelijke fascinatie had, dat deed. Hij kickte er op om zijn slachtoffers te zien

Lees meer »