Na pleidooi om godsdienstlessen af te schaffen: zij geloven wél in hun vak

Weg met de lessen godsdienst en zedenleer: dat pleidooi maakten schooldirecteurs in deze krant. Maar wat denken leraren die die vakken geven daarvan? “Veel mensen hebben een verkeerd beeld van onze lessen.”

Meer krantenkoppen in België

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »