Luc Vandewalle nieuwe voorzitter NEOS Eernegem: “Met plezier aanvaard”

Met Luc Vandewalle (66) heeft Neos Eeernegem een gloednieuwe voorzitter, die na vier jaar de fakkel overneemt van Yvonne Van Moortel. “Ik stel niet graag mensen teleur en kan moeilijk neen zeggen. Zo ben ik erin gerold”, lacht Luc.

Neos, het netwerk van ondernemende senioren, bestaat uit zelfstandige kernen die meestal maandelijks een activiteit in een ongedwongen sfeer organiseren. De Eernegemse afdeling heeft met Luc Vandewalle in elk geval geen onbekend figuur. Hij was vele jaren gemeentebediende en is nog steeds penningmeester van de kerkfabriek. Daarnaast is hij gemeenteraadslid. “Toen ik met pensioen ging, werd ik gevraagd om in het bestuur van Neos te zetelen en de opmaak van de maandelijkse nieuwsbrief voor mijn rekening te nemen. Ik stel niet graag mensen teleur en kan moeilijk neen zeggen, dus zo ben ik erin gerold. Vier jaar later vond voorzitter Yvonne Van Moortel dat het tijd was om de fakkel door te geven en dat ik de meest geknipte persoon was om haar op te volgen. Ik heb de functie met plezier aanvaard voor maximaal twee periodes van vier jaar.”

Het jaarprogramma van de seniorenvereniging staat al een tijdje vast en ziet er veelbelovend uit. “Er is voor elk wat wils”, benadrukt de kersverse voorzitter. “Er staan twee bedrijfsbezoeken, enkele etentjes en verschillende voordrachten en culturele activiteiten op de planning. In de zomermaanden organiseren we opnieuw enkele fietstochten. Onze vereniging telt om en bij de 110 leden en gemiddeld zijn er een 60-tal aanwezigen per activiteit. Alle leden zijn verzekerd en ontvangen ook gratis het ledenblad.”

Uitwisselingsdagen

Neos is ontstaan uit de ondernemersbewegingen en aanverwante diensten van Unizo, Liantis en Markant en heeft met deze organisaties nog steeds een hechte band. Desondanks bepaalt elke club of kern steeds autonoom haar beleid en stelt ook een eigen programma samen. “Mijn belangrijkste taak als voorzitter is het organiseren en leiden van de maandelijkse bestuursvergaderingen. Daarnaast zijn er jaarlijks enkele provinciale uitwisselingsdagen waaraan een delegatie van onze vereniging kan deelnemen. Op die bijeenkomsten horen we dan eens hoe het er elders aan toe gaat”, besluit Luc Vandewalle. (PDC)

The post Luc Vandewalle nieuwe voorzitter NEOS Eernegem: “Met plezier aanvaard” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »