LIVE OEKRAÏNE. “Dodelijke explosie in Kostjantynivka werk van eigen Oekraïense luchtafweer”

Oekraïense troepen zijn door de Russische verdedigingslinie bij de oostelijke stad Bachmoet gebroken. In de Bulgaarse kustplaats Tyulenovo is gisteravond een met explosieven bepakte drone aangetroffen. En Rusland heeft kruisraketten afgevuurd tijdens marineoefeningen in de wateren tussen het Russische vasteland en de Amerikaanse staat Alaska. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Meta-topman Mark Zuckerberg nu tweede rijkste persoon ter wereld

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, is een plek gestegen op de ranglijst van rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van ruim 206 miljard dollar heeft hij Amazon-topman Jeff Bezos ingehaald. Daarmee staat hij voor het eerst op de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index.

Lees meer »

Renners in de regen vertrokken, krijgen we een duel tussen Pogacar en Evenepoel?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Strenge scores van Viktor in ‘Komen eten’ zorgen voor nare nasmaak bij de Verhulstjes: “Dit doe je toch niet bij familie”

Dat Viktor Verhulst zijn rol als jurylid in ‘Komen eten’ serieus nam, was duidelijk. In tegenstelling tot Marie, Gert en Ellen, was hij spaarzaam met tienen. Zo gaf hij Ellen slechts een zes voor sfeer en gezelligheid, en ook Marie’s kookkunsten kwamen net aan een voldoende. En die ‘slechte’ punten blijven ten huize Verhulst ook nu nog nazinderen. “Dat doe

Lees meer »

Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare

De winnaar van ‘Win je winkel’ is Eva Schacht. Zij opent in de Ooststraat op een toplocatie eind oktober Atelier Clash. “Deze prijs ontneemt mij het komende jaar heel wat kopbrekens in verband met marketing en publiciteit.”
The post Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk terecht voor seksueel overschrijdend gedrag: “Wraakactie van een kliekje na ontslag van een hulpdienstverantwoordelijke”

“Het was bij het Kortrijkse Rode Kruis een ‘country club’, het ging er altijd heel los en vriendschappelijk aan toe.” Zonder het zelf misschien te beseffen, legde de 56-jarige ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk op zijn eigen proces voor seksueel overschrijdend gedrag de vinger op de wonde. Twee vrijwilligsters legden in januari 2023 klacht neer. “Hij maakte misbruik

Lees meer »

Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.
The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spanningen bij PSG: Ousmane Dembélé uit selectie voor Arsenal gelaten na “verhitte discussie” met trainer Luis Enrique

PSG rekent morgenavond in de Champions League-match tegen Arsenal niet op Ousmane Dembélé. De Franse international, die onlangs nog scoorde tegen de Rode Duivels, werd uit de selectie gelaten door z’n trainer Luis Enrique. Volgens Franse media kwam het tijdens de nabespreking van de match tegen Rennes tot een verhitte discussie tussen de coach en de winger.

Lees meer »

Dan toch een happy end? Na scheiding, vechtpartij en contactverbod vindt prins Leka van Albanië nieuwe liefde

Dan toch een ‘eind goed, al goed’? De leider van de Albanese koninklijke familie, prins Leka (42), is opnieuw verliefd en heeft zijn nieuwe partner voor het eerst voorgesteld. Opmerkelijk, want nog geen negen maanden geleden was de prins getrouwd met een andere vrouw. Hun breuk groeide echter uit tot de smeuïgste koninklijke soap van het jaar: Leka raakte slaags

Lees meer »