Krijgen asbestslachtoffers extra slagkracht? ‘Een van de meest schrijnende verhalen in België, die we verdoken blijven houden’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van een stembureau: “Bij elke verkiezing present”

Jean-Pierre Deraeve sloeg sinds 1971 nog nooit een verkiezing over als voorzitter van een stembureau. Ook bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 13 oktober tekent hij opnieuw present. Hij zegt door te zullen gaan zolang zijn gezondheid het toelaat en zolang hij iets aan de maatschappij kan bijdragen.
The post Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Koning Filip gearriveerd aan stadion, fans kijken vooral uit naar Duplantis: “We verwachten er wel veel van”

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Balti Kortrijk Spurs A kon op de eerste speeldag niet winnen op het veld van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A. Toch graaide de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie een puntje mee na de 3-2 eindstand (25/17, 11/25, 26/24, 19/25, 15/13). Zondag staat de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale op de kalender.
The post Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Week van de Mobiliteit en dan sporen scholen hun leerlingen aan om te voet of met de fiets te komen, ook als ze dat niet gewend zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de droogkast: “Zonder die foto nooit geweten dat ik leiding moest laten controleren”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Leven tussen deadlines: “Ik zou rebels en ongebreideld leven… maar dat is niet helemaal gelukt”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »