Korpschef over honderden flitsboetes tijdens Highlight Festival: “Helft hield zich wél aan snelheidsbeperking”

Kenneth Coigné, korpschef van politiezone Arro Ieper, geeft meer duiding bij de honderden flitsboetes in het weekend van Highlight Festival na de open brief van politieraadslid Maxim Vermeeren uit Zonnebeke.

“Vrijdag- en zaterdagavond werd gecontroleerd of de tijdelijke snelheidsbeperking werd nageleefd. Ongeveer de helft van de bestuurders reed te snel”, zegt Coigné.

Het gaat om ongeveer 700 bestuurders, die intussen een boete in de bus kregen: ongeveer 500 wagens op vrijdag en zo’n 200 voertuigen op zaterdag.

Evenwicht zoeken

“De zone 30 op de Meenseweg was een tijdelijke maatregel op basis van een politiereglement. De vermindering van snelheid was aangeduid: eerst naar 50 en daarna 30 kilometer per uur omwille van het festival en de parking die onder meer gescheiden was door de Meenseweg. Speciaal voor de zwakke weggebruikers en festivalgangers werd de tijdelijke zone 30 ingevoerd. Het is aan de politie om de opgelegde snelheid te doen naleven. We moeten een evenwicht zoeken tussen de veiligheid van voetgangers en bestuurders die de vooropgestelde snelheid moeten respecteren. Het is niet aangenaam om zo’n boete in de bus te krijgen, maar het is een afweging.”

Gewoonte

“Donderdagavond werd geflitst vanaf 18 uur, toen was het nog niet donker. En de borden stonden aangegeven op een correcte manier langs de zijkant van de rijbaan. Ik kan begrijpen dat de mensen uit gewoonte de normale snelheid reden. Als bestuurder kan men niet altijd alles zien. Ik wil wel benadrukken dat de helft van de gecontroleerde bestuurders zich wel aan de tijdelijke snelheidsbeperking hield.”

Evaluatie

“We maken zelf ook een evaluatie. Uiteindelijk hadden we heel wat vaststellingen op slechts een uur flitsen. Eventueel kunnen voor deze en andere evenementen bijkomend maatregelen voorzien worden, zoals extra signalisatie met digitale borden en voorafgaande sensibilisering en informatie via sociale media.”

Boete betwisten

Maxim Vermeeren, de man achter de open brief, laat alvast weten dat hij de boetes van zijn partner zal betwisten. (TP)

The post Korpschef over honderden flitsboetes tijdens Highlight Festival: “Helft hield zich wél aan snelheidsbeperking” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »