Gemeente Houthulst behoudt vertrouwen in schepen Hindryckx: “Wij ontvingen nog geen klachten”

Voor Houthulsts burgemeester Jeroen Vandromme (CD&Vplus) moet zijn eerste schepen en partijgenoot Joris Hindryckx geen stap opzij zetten als schepen. “Het gaat hier om een intern onderzoek in de hogeschool Vives en heeft dus niets met de gemeente te maken.” Hindryckx zette als directeur van Vives een stap opzij na klachten van vrouwelijke medewerkers over grensoverschrijdend gedrag bij het versturen van berichtjes.

Joris Hindryckx is sinds 14 september geen algemeen directeur meer van de hogeschool Vives in Kortrijk. De school voert namelijk een intern onderzoek nadat het klachten van medewerkers ontving over het leiderschap van Hindryckx. Het zou onder meer gaan over ongepaste intieme berichtjes.

“Onschuldig tot tegendeel bewezen is”

Burgemeester Jeroen Vandromme wil kort reageren: “Het interne onderzoek in de hogeschool heeft niets met onze gemeente te maken. Iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Wij waren niet op de hoogte van wat zich in de hogeschool heeft afgespeeld. Bij de gemeente hebben we nog nooit klachten ontvangen over Hindryckx. Hij blijft dus eerste schepen in Houthulst.”

Jeroen Vandromme nam, zoals afgesproken, op 1 september dit jaar de burgemeesterssjerp over van Hindryckx die in de gemeente schepen blijft van Financiën, Kerkfabrieken, Patrimonium, Dorpsontwikkeling, Noord-Zuid en Jubilea. (GUS)

The post Gemeente Houthulst behoudt vertrouwen in schepen Hindryckx: “Wij ontvingen nog geen klachten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »