Coiffure Sabine (63) stopt na 45 jaar: “Ik heb klanten die ik al die hele tijd ken”

Op het Kerkplein in Deerlijk stopt Sabine (63) met haar gelijknamige kapperssalon. “Ik doe mijn job op 1 oktober dag op dag 45 jaar en laat dan de zaak over. Mocht ik moeten herbeginnen, dan koos ik zeker voor dezelfde job”, aldus Sabine Ciers.

De geboren en getogen Belgiekenaar droomde er van kindsbeen af van om kapster te worden. “Ik kreeg als kind van Sinterklaas een pruik en de haren ervan heb ik uren gekamd en gekapt. Vanaf mijn 15de deed ik het haar van mijn familie, buren en vrienden en toen ik 18 was begon ik bij mij thuis in de Kleine Klijtstraat mijn eigen zaak. Twee jaar later nam ik dit pand op het Kerkplein over van coiffeur Jacques. Het salon breidde uit en evolueerde mee met de veranderingen in de kapperssstiel.”

In een kapperssalon is ‘horen, zien en zwijgen’ noodzakelijk. “De meeste mensen houden van een babbeltje en weet dat er vele klanten zijn die hun vaste dag, zelfs vaste uur, hebben om langs te komen. Ik heb zelfs klanten die ik al 45 jaar ken. Bij zulke mensen is het vertrouwen groot.”

Topdagen

De klanten komen nu meer gespreid over de dagen van de week. Maar de vrijdagen en zaterdagen blijven de toppers. Tot voor enkele jaren was oudejaarsavond zelfs dé topdag. “De dag voor het jaar 2000 zal ik nooit vergeten, iedereen wilde er blijkbaar extra mooi uitzien”, herinnert Sabine zich levendig. “De zaterdagochtend van het brandweerfeest was het ook altijd volle bak, want de dames van de spuitgasten moesten tegen 10 uur in de kerk geraken.”

En nog een paar zaken die Sabine nooit zal vergeten: “Germaine van café Onder den Toren kwam elke dag af om haar haar te laten kammen. Jacqueline uit de Klijtstraat trakteerde dan weer graag de kapsters. Rosa verongelukte met haar fiets onderweg naar hier aan de E17, verschrikkelijk.”

Opvolgster Elisa

Samen met Sabine stopt ook Natasha Parmentier in het kapperssalon. “Ik werk hier 33 jaar en maak een carrièreswitch. Ik word instructeur in de Waregemse rijschool. Het was hier prettig werken in een huiselijke sfeer. We werkten vlot samen en vulden elkaar goed aan.”

Elisa Hostyn wordt de nieuwe kapster. Zij kent het salon al zes jaar. Na een beperkte opknapbeurt zijn de eerst klanten welkom vanaf dinsdag 17 oktober.

The post Coiffure Sabine (63) stopt na 45 jaar: “Ik heb klanten die ik al die hele tijd ken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »